City en Tottenham in felle strijd om vierde plaats

Manchester City en Tottenham Hotspur laten elkaar niet los in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op de voorrondes van de CL. City kon tevens één van zijn concurrenten uit de race duwen door met 3-1 van Aston Villa te winnen.

Tottenham heeft nog steeds de pole position om de vierde plaats te bemachtigen, maar het heeft slechts één puntje meer dan Manchester City. Door de winst tegen Aston Villa worden deze teruggewezen naar plaats zes op drie punten van Tottenham. Liverpool volgt op vijf punten.

Het was echter Villa dat de eerste goal scoorde. Carew opende na een kwartier de score. Het venijn zat hem echter in de staart van de eerste helft. Tévez schoot vijf minuten voor rust de gelijkmaker tegen de netten op strafschop na een fout op Johnson. En nog in die eerst helft zette Adebayor The Citizens op 2-1.

Villa herpakte zich, maar toch was het City dat opnieuw scoorde. Shaun Wright-Phillips ging door op snelheid en bediende Bellamy: 3-1.

Tottenham heeft genoeg aan één goal

Tottenham Hotspur bewees zichzelf zaterdag een belangrijke dienst door het thuisduel met middenmoter Bolton Wanderers winnend af te sluiten. Een mooie knal van Tom Huddlestone bleek op White Hart Lane voldoende voor de zege. Hij trof vijf minuten voor rust doel: 1-0.