Anderlecht stelt hypermodern opleidingscentrum voor

Anderlecht stelt hypermodern opleidingscentrum voor
Foto: © SC

Dinsdagmiddag stelde Anderlecht zijn nieuw opleidingscentrum in Neerpede voor. Fier poseerden de bestuurders van Anderlecht in gezelschap van de ministers van Brussel hoofdstad en de burgemeester van Anderlecht voor hun bouwwerf.

Het opleidingscentrum dat momenteel in Neerpede gebouwd wordt, is het troetelkind van Philippe Collin. "Ik ben met dit project al vijf jaar bezig", aldus Collin. "Dit is een droom voor mij die uitkomt. Anderlecht heeft meer dan 500 jeugdspelers en die zullen in dit gebouw onderdak krijgen. Dit is sportief, maar ook sociaal een heel belangrijk project. Wij zijn hiervoor te rade gegaan bij alle grote ploegen. Arsenal heeft daarbij het meeste indruk gemaakt, maar we waren ook in Milaan, Manchester, Bayern, Rome,..."

De bouw staat er al half. Het complex zal drie verdiepingen tellen waarin vier kleedkamers voor de jongeren, één voor de -21 en één voor de eerste ploeg voorzien zijn. Tevens is het gebouw ook uitgerust met een fitness, sauna, hammam, zwembad en tal van andere voorzieningen. Buiten zijn er vijf terreinen, één synthetisch en één overdekt. Dit alles werd gerealiseerd in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2011 zal de bouw af zijn en het zal dan 16 miljoen euro gekost hebben.

Charles Picqué, minister-president van het Brussels hoofdstedelijk gewest, was ook bijzonder trots mee te hebben gewerkt aan dit project. "Grote ploegen geven een stad uitstraling", vindt Picqué. "Kijk naar andere grote steden in Europa. Zij worden altijd gelinkt aan hun ploeg. Wij hebben deze steun gegeven aan Anderlecht opdat de ploeg Brussel in Europa kan vertegenwoordigen op een waardige manier."

Ook Jean-Luc Van Raes, minister van begroting in Brussel is die mening toegedaan. "Anderlecht is onze vaandeldrager, die moeten we koesteren. Spelers hier hebben een voorbeeldfunctie, net als Henin en Clijsters. Ooit hoop ik hier nog een groter project te mogen verwelkomen, waarin specialisten uit alle sporten hun know how te samen leggen."

DIT MOET HET WORDEN

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties