Pots was het noorden kwijt in Brugge

Nico Wieme
| 45 reacties
Pots was het noorden kwijt in Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tim Pots floot niet zijn beste partij in Brugge. De Oost-Vlaamse ref was op het einde van de match tussen Club en Zulte Waregem helemaal het noorden kwijt en vergat Khaleem Hyland en Vadis Odjidja uit te sluiten.

AA Gent voelde zich vorig weekend al zwaar benadeeld door enkele beslissingen van Tim Pots. Woensdagavond waren het sommige bestuursleden en spelers van Zulte Waregem die de Oost-Vlaamse ref hekelden. Pots zal vermoedelijk geen goede beurt gemaakt hebben bij de bonzen van de Scheidsrechterscommissie. In een tumultueuze slotfase vergat de ref om Khaleem Hyland en Vadis Odjidja direct rood te geven.

Even de feiten. Hyland deelde een elleboogstoot uit aan Odjidja die zich op zijn beurt revancheerde door zijn belager een ferme stoot in de rug te geven. De poppen gingen aan het dansen en Pots wist niet van welk hout eerst pijlen maken. Uiteindelijk besloot hij om beide heren met slechts een gele kaart te bestraffen. Hyland mocht zich gaan douchen omdat hij eerder al geel gekregen had.

Twee zware beoordelingsfouten van de ref. Een elleboog verdient altijd rood en een speler die zich revancheert mag ook altijd inrukken. Waarom Pots twee keer slechts geel trok, is ons een raadsel. Als hij geel geeft, betekent dit dat hij de fouten wel gezien heeft. In dat geval waren twee rode kaarten op hun plaats. Wij hebben hem een tijd lang staan opwachten in de mixed zone van het Jan Breydelstadion, maar de Wase fluitenier kwam niet opdagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties