Vertonghen biedt excuses aan na 'kutkakkerlakken'

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Vertonghen biedt excuses aan na 'kutkakkerlakken'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax won gisteren de beker en bij de terugkomst in de ArenA gingen spelers en fans uit de bol.

Onze landgenoot Jan Vertonghen zong het zijn maar kutkakkerlakken, bedoeld op de Feyenoord-supporters. Maar vandaag heeft de Rode Duivel spijt van zijn uitspraak.

"Dat was gewoon heel stom van me", zegt Vertonghen op de website van Ajax. "Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties. Dat had ik niet moeten doen. Zeker niet in de positie die ik als speler van Ajax heb. Vanochtend ben ik dan ook naar de club gegaan en heb er met de directie over gesproken. Algemeen directeur Rik van den Boog vertelde mij toen dat hij al voornemens was om mij bij zich te roepen."

"Omdat Ajax en Feyenoord de afgelopen tijd zo druk bezig zijn geweest met het af laten nemen van de te hoog opgelopen spanning tussen de supporters kan ik dit niet tolereren", sprak directeur Rik van den Boog. "In dat kader is dit extra onhandig. Ik ben daarom blij dat Jan Vertonghen het zelf op deze wijze heeft opgepakt. Ik heb een stevig gesprek met hem gevoerd en hij was het roerend met mij eens."

"Juist omdat de Feyenoord-supporters in De Kuip zich donderdagavond zo goed gedragen hebben. Tijdens de uitreiking van de beker werd er zelfs voor ons geapplaudisseerd. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden aan de fans en spelers van Feyenoord en ook aan andere mensen die ik met mijn uitspraken beschadigd heb. Het was niet handig van me en het doet bovendien al helemaal geen eer aan hoe mooi de Klassieker gisteren was", aldus Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties