Appelterre wint heenmatch nipt van Kruibeke

Gentil Dossche
| 2 reacties
Appelterre wint heenmatch nipt van Kruibeke
Foto: © SC

Na een duel dat niet hoogstaand was maar constant spannend bleef, houden beide teams de kans op de eindrondefinale open. Appelterre haalde het met een Arsenalscore al had Kruibeke voldoende kansen om te prikken.

Vooral in de eerste helft zorgden de bezoekers voor een aantal mooie kansen maar afwerken bleek te moeilijk. Net voor het kwartier kopte Johan Segers een hoekschop in de handen van Tim Hélin. Even later verspeelde de diepgestuurde Ward Vertonghen de bal nogal knullig aan de thuisportier. Tim Vierbergen kraakte een schot en Nick Pieters nam over maar Hélin lag in de weg. Mario Verbraeken stuurde Vertonghen diep en die vlamde in één tijd over. Net voor de pauze devieerde Pieters een aflegger nipt naast. In de slotseconden van de eerste helft kreeg Jong Vlaanderen dan een opdoffer te verwerken. Andres De Glas krulde een corner rechtstreeks binnen.

Na de koffie ging Appelterre op zijn elan door maar Davy Standaert geraakte niet voorbij Jurgen De Maayer. Kruibeke reageerde met een loeier van Vertonghen die naast vloog. Even na het uur kopte Bram Vermeulen een hoekschop in de handen van De Maayer. Een knal van Vermeulen ging via een verdedigend been over de lat. Appelterre zocht de counter maar De Glas kon niet profiteren. Eerst tikte hij de bal te zacht naast en onmiddellijk daarna ging De Maayer gepast in de baan liggen. Met nog een 10-tal minuten op de klok bokste Hélin een schot van Segers in de voeten van Vierbergen die naast besloot. In de slotminuten kreeg Kruibeke dan toch bijna wat het verdiende. Vertonghen trapte een wenkende kans via Maarten Moulart in de handen van Hélin.

Donderdag 13 mei om 15u volgt de terugwedstrijd op het veld van JV Kruibeke. De winnaar wordt de ploeg die over beide matchen samen het meeste scoorde, waarbij een doelpunt op verplaatsing de doorslag kan geven. In tegenstelling tot de vroegere regeling worden er, bij een identieke eindstand in deze return, verlengingen gespeeld eventueel gevolgd door strafschoppen.

KE Appelterre:Hélin, Vermeulen, Standaert, Moulart, Vandenbrande, De Glas (89’ Van de Maele), Kiekens, Vermeerschen, Evens, Alexander, De Durpel.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Verstraeten, Vierbergen (87’ Martens), Kuyé, Vertonghen, Lenjou, Segers, Schippers, Pieters

Doelpunt:45’ De Glas 1-0

Gele kaarten:geen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties