Lovendegem wipt Merendree na verlengingen

Lovendegem wipt Merendree na verlengingen
Foto: © SC

Pas in de verlengingen kon Lovendegem afstand nemen van LS Merendree al was dat niet zonder moeite. Door deze zege blijft Lovendegem in de running in zijn optocht naar eerste provinciale.

Verloren zoon Cuzet kwam direct aan de aftrap en dankte meteen voor het vertrouwen. Na amper twee minuten stuurde Martens hem diep en Cuzet besloot naast Remue in doel. Merendree moest even slikken maar reageerde dan met een loeier van Taerwe. De Paepe liet zich niet verrassen. Toen Taerwe even later diep werd gestuurd bediende hij Ponnet en de bordjes hingen gelijk. Na een misverstand in de bezoekende verdediging werd Matthys diep gestuurd. Deze kon echter in 2 tijden niet scoren. Eerst knalde hij op de vuisten van De Paepe en de rebound werd naast besloten. Enkele minuten later moest De Paepe een dreigende voorzet van De Wispelaere in hoekschop tikken. Lovendegem nam het commando over en Merendree speculeerde op de counter. Helderweirt dwong De Paepe tot een parade. Kort voor de pauze vlamde Cuzet op de vuisten van Remue.

Ook na de rust zorgde Cuzet voor het eerste gevaar maar vlamde naast. Een kopbal van Vermeersch miste de goede richting. Rond het uur was Kalkan te verrast om een hoekschop binnen te koppen. Beide ploegen versierden nog enkele halve kansen. Schoten van Degrande, Cuzet, Verstraete en Van Slycke gingen over of naast. De Paepe en Remue hadden hun handen vol maar plooiden niet, zodat we op verlengingen afstevenden.

Al in de 2de minuut van de eerste verlenging kon Cuzet doorsteken naar Kalkan en die knalde in de korte hoek. Even later was het bijna helemaal over en out maar Remue pareerde een schot van Van Overschelde. Aan de overzijde trapte De Doncker op de billen van Hennebert. Na de kampwissel had De Paepe heel wat moeite met een vlam van Verstraete. Een moegestreden Merendree kon nog wel voor druk zorgen maar echte kansen leverde dat niet meer op.

Donderdag 13 mei om 15u is Lovendegem gastheer voor KSK Lebbeke dat favoriet KSV Geraardsbergen uitschakelde.

LS Merendree: Remue, Matthys (61’ Van Slycke), De Wispelaere (71’ Verstraete), Semaesse, Vermeersch (96’ De Jaeger), Ponnet, Taerwe, Geirnaert, De Doncker, De Wulf, Helderweirt

KSK Lovendegem: De Paepe, Baeten, Dolleslaegers (65’ Verbelen), Degrande, Filiz (92’ Van Overschelde), Madou, Bouchaala, Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (59’ Kalkan).

Doelpunten: 2’ Cuzet 0-1; 13’ Ponnet 1-1; 92’ Kalkan 1-2

Geel: Helderweirt, Geirnaert, Martens, Cuzet en Kalkan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties