Iachtchouk wil in zijn achtertuin triomferen

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Iachtchouk wil in zijn achtertuin triomferen
Foto: © SC

Cercle Brugge pakte in 1985 zijn laatste trofee. Groen-zwart won na strafschoppen de Beker van België tegen KSK Beveren. Zaterdag rekenen de West-Vlamingen op Oleg Iachtchouk om AA Gent monddood te maken.

Voor de Oekraïner wordt het een speciale wedstrijd. “Ik woon in Wemmel op twee minuten van het Koning Boudewijnstadion”, zegt Iachtchouk in de kranten. “Ik ga vaak naar het bioscoopcomplex aan de Heizel met de kinderen.”

Iachtchouk speelde tien seizoenen voor Anderlecht, maar won nog geen enkele beker. “Wel vier titels en twee supercups. Maar ik had niet altijd evenveel aandeel in die titels. Als je speelt, dan levert een prijs uiteraard nog veel meer voldoening op.”

Unieke kans

“Ik hoop dat alle spelers zich realiseren dat het echt wel een unieke kans is om een trofee op hun palmares te zetten”, probeert de aanvaller zijn ploegmaats te motiveren. “We mogen niet nerveus worden. AA Gent is op papier sterker, maar wij hebben niets te verliezen. Ik mag er niet aan denken om naar de Heizel te gaan en met lege handen terug te keren.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties