SK Lebbeke naar finale na verlengingen bij Lovendegem

Gentil Dossche

Geen directe retour naar 1ste provinciale voor Lovendegem want de verlengingen tegen SK Lebbeke waren er teveel aan. Zelfs met een man minder bleken de bezoekers over de beste papieren te beschikken.

De wedstrijd startte in een hoog tempo, echter met relatief weinig kansen. Enkel een vrije trap van Madou in de handen van Sen en een attente Hennebert op een gevaarlijke voorzet zorgden voor opwinding. Lebbeke nam de match in handen en De Paepe diende een paar keer tussenbeide te komen. Frouja, Van Damme en Janssens zorgden voor bezoekende dreiging.

Na de rust zorgde Lovendegem voor het eerste gevaar. Sen had een goede reflex nodig op een kopbal van Cuzet. Van Damme moest zijn doelman bijstaan en ook Sucaet geraakte niet voorbij Sen. Halfweg de 2de periode kon Bihi net niet profiteren van een te korte terugspeelbal. Even later klommen de bezoekers op voorsprong. Bihi stuurde Dooms diep en De Paepe was kansloos. Lang duurde de Lebbeekse vreugde niet want toen Cuzet over het been van Foket ging lag de bal op de stip. Degrande knalde de penalty ongrijpbaar in de hoek. De bezoekers reageerden direct met een vrije trap via Van Damme. De Paepe kon met een ultieme reflex de bal van onder de lat halen. Even later mocht De Cock met een 2de gele kaart gaan douchen.

Lebbeke met een man minder de verlengingen in maar de overigen plooiden zich dubbel. Van der Bruggen draaide rond Dolleslaegers en bood Bihi de voorsprong aan. Net voor de kampwissel besloot Van Overschelde op de voeten van Sen. Ook in het laatste gedeelte bleven de bezoekers de wedstrijd beheersen. Van Impe vond Van der Bruggen en opnieuw was de Paepe kansloos. Net voor affluiten werden de rollen omgedraaid en trapte Van Impe een voorzet van Van der Bruggen tegen de touwen.

Zondag 16 mei om 15u is KSK Lebbeke op het Konkelgoed gastheer voor Svelta Melsele dat Zingem uitschakelde na strafschoppen. De winnaar van deze wedstrijd speelt volgend seizoen in 1ste provinciale.

KSK Lovendegem: De Paepe, Baeten, Degrande, Filiz, Madou (77’ Van Overschelde), Bouchaala, Verbelen (73’ Kalkan), Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (56’ Dolleslaegers).

KSK Lebbeke: Sen, Verbert, Willems, Janssens, De Cock, Dooms, Van Damme, Frouja (75’ Van Der Bruggen), Berckmoes (63’ Van Impe), Bihi (112’ Duym), Foket.

Doelpunten: 74’ Dooms 0-1; 80’ Degrande 1-1; 99’ Bihi 1-2; 114’ Van Der Bruggen 1-3; 118’ Van Impe 1-4.

Geel: Hennebert, Baeten, Berckmoes, Foket, Van Der Bruggen. Rood: 90’ De Cock (2 x geel).