Eindronde in 3de & 4de klasse uitgesteld wegens succesvolle klacht Racing Mechelen

Manuel Gonzalez
| 31 reacties
Eindronde in 3de & 4de klasse uitgesteld wegens succesvolle klacht Racing Mechelen
Foto: © SC

De KBVB heeft de eindronde in 3de en 4de klasse stopgezet naar aanleiding van een klacht van Racing Mechelen.

De evocatiecommissie verklaarde een klacht van Racing Mechelen gegrond. Het gaat om een klacht tegen Touré, speler van Willebroek-Meerhof, die niet speelgerechtigd zou geweest zijn. Willebroek kreeg eerst negen punten afgetrokken, maar ging in beroep en zag zijn punten terug. Daarop trok Racing Mechelen naar de evocatiecommissie.

Het gaat om negen punten die het verdiende door zeges tegen Rupel-Boom, Sottegem en Racing Mechelen. Sottegem en Racing Mechelen zouden zich door deze drie punten kunnen handhaven in de derde klasse. Op basis van het huidige klassement degradeert Racing naar vierde klasse en speelt Sottegem de dalerseindronde met de vierdeklassers.

Een beroepscomité moet zich nu uitspreken over de zaak. Als Racing Mechelen gelijk krijgt speelt het de eindronde i.p.v Sottegem, dat dan gered is. Willebroek-Meerhof en Ieper blijven twee van de drie degradanten, maar FC Cappellen, dat eerst gered was, zou in dat geval rechtstreeks degraderen naar bevordering.

In principe stond zondag de tweede ronde op het programma. Sottegem moest het daarin opnemen op verplaatsing tegen vierdeklasser Hoei. De kans bestaat dat Racing Mechelen nu deze partij zal moeten afwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties