Woensdag witte rook op de Freethiel?

Bram Coenen
| 8 reacties
Woensdag witte rook op de Freethiel?
Foto: © SC

Morgen staat er bij SK Beveren een buitengewone algemene vergadering op het programma. Daarop hoopt men meer duidelijkheid te krijgen over een mogelijke fusie met Red Star Waasland.

Er is de laatste dagen en weken al veel inkt gevloeid over de mogelijke fusie tussen beide Wase ploegen, maar voorlopig staat er nog niets definitief op papier.

"'Er zijn al een pak vergaderingen gehouden maar er is nog geen sprake van een definitieve fusie", stelt voorzitter Dirk Verelst van SK Beveren aan HNB. "Ikzelf en nog zeven andere leden komen woensdag samen om de koppen bij elkaar te steken. Verloopt deze bijeenkomst positief dan zal er één of misschien wel twee mandatarissen aangesteld worden die de verdere afhandeling van de fusie uitwerken. "Hoe hoog ik de kans inschat dat Beveren zich neerlegt bij een fusie? Ik wil niet vooruitlopen op deze zaak. Er zijn in ons bestuur voor- en tegenstanders. We moeten met onze club vooruit kijken naar de beste oplossing en dat is dat er op de Freethiel verder gevoetbald wordt en dat de kans bestaat dat wij na verloop van tijd terug tot een eersteklasser kunnen uitgroeien", aldus nog Verelst.

Bij Waasland is er wel al een beslissing genomen, daar stemden 26 van de 27 leden op de algemene vergadering in met een fusie. Manager Dirk Poppe werd aangewezen om de praktische uitwerking van die fusie te bewerkstelligen.

"Als de vergadering van woensdag het licht op groen zet, start het hele boeltje nog maar. Dan pas kunnen we alles concreet uitwerken. Het logo, de clubkleuren en dergelijke meer. Ook de jeugdwerking moet dan herbekeken worden. Deze mogelijke fusie moet zondermeer een win-win situatie worden voor beide clubs", besluit Verelst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties