Kompany: "WK 2014 makkelijker dan 2012"

Anthony Van der Planken
| 27 reacties
Kompany: "WK 2014 makkelijker dan 2012"
Foto: © SC

De Rode Duivels spelen vanavond een oefeninterland tegen Bulgarije als voorbereiding op de kwalificatiecampagne voor het EK 2012. Vincent Kompany stelt echter meer hoop op het WK van 2014.

"Er zijn redenen waarom kwalificatie voor het EK in 2012 moeilijker zal zijn dan kwalificatie voor het WK in 2014", vertelt Kompany in HLN. "Ik heb nooit eerder in mijn carrière in zo'n jonge ploeg gespeeld. Wat is de gemiddelde leeftijd van deze Rode Duivels? 22, 23 jaar? Maar ik stel vast dat ploegen die succes boeken aan de top van het Europese voetbal nagenoeg allemaal over diverse 30'ers beschikken: ervaren routiniers. Ik speel intussen enkele jaren op wat jullie 'topniveau' noemen. Welnu, nu pas heb ik geleerd dat andere dingen naast talent nodig zijn om prijzen te pakken."

"Als je mij vraagt of we het WK in 2014 zullen bereiken, dan zeg ik 'ja' - ik steek daarvoor zelfs mijn hand in het vuur. Maar het EK? Natuurlijk gaan we ons best doen, en natuurlijk wil ik naar Polen en Oekraïne, maar het wordt moeilijker. Omdat we als ploeg nu eenmaal nog dingen missen die noodzakelijk zijn. Ervaring en sluwheid, bijvoorbeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties