Roeselare neemt afscheid in mineur
Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Roeselare neemt afscheid in mineur
Foto: © SC

Roeselare heeft afscheid genomen van eerste klasse met een scoreloos gelijkspel tegen het promoverende Eupen. In een opgewaardeerde maar weinig inspirerende oefenmatch slaagde de West-Vlaamse club er niet in om in schoonheid te eindigen.

Roeselare was voor het seizoen al gedoemd om te degraderen. De West-Vlamingen hadden zich vorig jaar al via een achterpoortje kunnen handhaven in de hoogste afdeling en zagen met Sherjill MacDonald en Ivan Perisic hun belangrijkste pionnen vertrekken.

Geen versterking

De bezielers van 'Operatie Redding' werden onvoldoende vervangen. Alleen Bjarni Vidarsson gold als een echte aanwinst, maar samen met Joeri Dequevy kon hij de zwakke punten van Roeselare niet verdoezelen. De kwaliteitsinjectie tijdens de winterstop was te beperkt. De jongens uit de Rodenbachstad misten gewoon in iedere linie kwaliteit: te weinig voetballend vermogen en geen torinstinct. 

De herkansing in een nieuwe eindronde kwam er alleen dankzij de schrapping van Moeskroen. Maar ook in een kleine competitie met Eupen, Bergen en KVSK United kwamen de beperkingen naar boven. Voetballend kwam Roeselare tekort, mentaal slaagden de troepen van Dennis Van Wijk er niet in om een vuist te maken.

Pover schouwspel

Het slotakkoord tegen de nieuwe eersteklasser Eupen was van geen belang, maar een waardig afscheid na vijf jaar tussen de elite van het Belgisch voetbal was Roeselare niet gegund. In een akelig kil Schiervelde leverde zwart-wit een pover schouwspel af. Het probeerde wel, maar was onmondig in de zone van de waarheid.

De beste kansen waren zelfs voor het veredelde B-elftal dat Dany Ost bij de bezoekers tussen de lijnen had gestuurd. Marc Hendrikx was het dichtst bij een doelpunt, maar de vijftienvoudige Rode Duivel kwam voor en na rust niet verder dan de dwarsligger.

Bergen sluit af met zege

In de tweede wedstrijd van de avond pakte Bergen de volle buit. Les Dragons wonnen met 2-0 van KVSK United. Toubabo en Janis Coppin legden al vroeg in de wedstrijd de eindstand vast. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties