Ruiz: "Preud'homme is ideale trainer voor Twente"

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Ruiz: "Preud'homme is ideale trainer voor Twente"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme is volgend seizoen trainer van FC Twente. De Belgische ex-doelman komt bij de Nederlandse landskampioen Bryan Ruiz weer tegen. Die is alvast erg opgetogen met Preud'hommes komst.

"Ik moet toegeven dat de komst van Preud'homme me een beetje verrast heeft", vertelt Ruiz. "Ik had zijn naam eerder nog niet horen vallen op de club. Maar het is in ieder geval uitstekend nieuws. Preud'homme heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkkeling. Hij heeft uitstekend werk gericht bij Gent en is volgens mij dan ook de ideale opvolger van Steve McClaren."

"Preud'homme vertrekt een beetje van dezelfde filosofie als McClaren. Hij speelt ook heel aanvallend, in een 4-3-3. McClaren speelde alles behalve kick and rush, dat bevalt me wel."

"Als Preud'homme prijzen kan pakken met Gent, dan moet dat zeker ook lukken met Twente. De ambities voor volgend seizoen zijn duidelijk: opnieuw kampioen worden en het goed doen in de Champions League. Of ik er zoals Preud'homme van droom om Gent tegen te komen op het kampioenenbal? Niet echt. Het zou leuk zijn, maar ik droom er zeker niet van. En ze moeten zich bovendien nog kwalificeren. Ik wens het hen toe, maar het wordt echt niet simpel."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties