Reportage Wimbledon ligt even op Daknam

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Wimbledon ligt even op Daknam
Foto: © SC

Wimbledon, maar dan in het klein. En met een voetbal. Zo kan je de vijfde editie van de Tennis Foot Cup in de schaduw van het Daknamstadion omschrijven. Zelfs de aardbeien waren aanwezig.

Voetbalkrant.com trok zaterdag en zondag zijn tennis/voetbalschoenen aan en ging in Lokeren op zoek naar de beste tennisvoetballers van het land. When Roger Federer meets Cristiano Ronaldo.

Amateurs vs. profs

Eerste vaststelling: De Tennis Foot Cup is een buitenbeentje in het circuit van de zomervoetbaltornooien. Geen fysieke contacten, geen zware tackles of onnavolgbare dribbels. Wel veel techniek en tactiek. En ook veel Fair Play.

 

 

“Een fout is immers alleen aan jezelf te wijten”, stelt organisator Kenny Verhoene. “Het leuke voor de deelnemers is dat ze zich kunnen meten met de profvoetballers. Anders krijgen ze die kans nooit. En ze zijn op voorhand niet verloren. Op het veld draait het ook om snelheid van uitvoering, hier kan je met een goede technische basis ook ver komen.”

Bekende koppen

Tweede vaststelling: Roger Federer en Cristiano Ronaldo hebben hun kat gestuurd. We moeten het dan maar stellen met enkele Vlaamse goden. Gilles De Bilde paradeert zonder enige flair tussen de gewone voetballer. Hij heeft dan ook weinig reden tot juichen. Zijn ploeg strandt in de 1/16de finales.

Met het team van Denderspeler Kristof Imschoot aan de ene kant van het net en het winnende drietal met ex-voetballers Peter Van Wambeke (Eendracht Aalst) en Hervé Van Overtvelt (SK Beveren) aan de andere kant krijgen we toch nog enkele bekendheden in een spannende finale. Al zullen zij waarschijnlijk nooit figureren in een reclame voor Gilette of Nike. De eindzege van de vijfde editie van de Tennis Foot Cup zal daar weinig aan veranderen.
 

“Na vier jaar is het eindelijk gelukt”, glundert Van Wambeke, nu trainer bij derdeklasser Ternat. “We hebben de jeugd afgetroefd.” Verliezend finalist Kristof Imschoot verwees naar de vermoeidheid: “Iedereen denkt dat je daar maar wat moet staan, maar het was een zware dag. Pijnlijk dat we de finale verliezen.”

Aan de zijlijn bij de finale staat zowaar een voormalige Rode Duivel, Tjorven De Brul. Zijn eerste deelname eindigde met een anticlimax in de tweede ronde. “Uitgeschakeld door de winnaar van vorig jaar”, jammert de verdediger. “Maar het was een leuke ervaring. Zeer ontspannend na het seizoen. Het was dan ook belangrijk dat we niet te veel moesten lopen”, grijnst De Brul terwijl hij van z’n biertje nipt.

Dos Cervezas

Derde vaststelling: Wie dit weekend dacht te ontsnappen aan de schlagertonen van Tom Waes en zijn ‘Dos Cervezas’, kwam bedrogen uit. De zomerhit van 2010 werd gebombardeerd tot laatste fluitsignaal bij iedere wedstrijd. Het zorgde, in combinatie met zonnestralen van 30 graden in de nek, voor overuren aan de tapkraan. Zaterdag alleen al vloeide er ruim 200 liter gerstenat door de uitgedroogde kelen, goed voor gemiddeld één liter per deelnemer.
 

Vierde vaststelling: De jeugd krijgt een kans. Zondag stond de eerste editie voor spelers onder 12 jaar op het programma. De weergoden gijzelden hun voetballende collega’s, maar het jeugdige enthousiasme haalde de bovenhand. Het voetbalplezier deed de vallende regendruppels verdampen. De Pirokes uit Lokeren toonden zich in een finale streekderby sterker dan de voetbalvrienden uit Denderleeuw.

Bekijk hier ook de fotoreportage van de Tennis Foot Cup.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties