Dury bij 5 langst zetelende trainers

Kristof Blomme
| 0 reacties
Dury bij 5 langst zetelende trainers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury verlaat zijn Zulte Waregem na 16 lange seizoenen. Daarmee is hij de vijfde langst zittende trainer in Europa.

Francky Dury kwam in 1994 terecht bij Zultse VV in de vierde klasse. In zijn eerste seizoen werd hij er meteen kampioen. Twee seizoenen later degradeerde de club opnieuw, maar in 1999 pakte het opnieuw de titel en was de weg naar boven definitief ingezet.

In 2001 kwam er een fusie tussen Zultse en Waregem. Dat leverde meteen een derde titel op en de promotie naar tweede klasse. Drie seizoenen later kwam de club voor het eerst uit op het hoogste niveau. In seizoen één pakten Dury en de zijnen meteen plaats zes en de beker, sindsdien is de club uitgegroeid tot een stabiele eersteklasser in de subtop van het klassement.

Op nummer één in de lijst van langst zetelende trainers staat nog steeds Guy Roux. De Fransman was bij Auxerre 36 jaar aan de slag. Sir Alex Ferguson is 24 seizoenen actief bij Manchester United. Hij doet daar komend seizoen zeker nog een jaar bij. Anatoli Volobuev van Stal Alchevsk in Oekraïne en Volker Finke van Freiburg maken de top-5 vol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties