Interview Maes: "Geen slap gehannes op het veld"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Maes: "Geen slap gehannes op het veld"
Foto: © SC

Peter Maes leidde maandagochtend zijn eerste training als oefenmeester van Sporting Lokeren. Maes legde er meteen duchtig de pees op en liet zijn jongens twee uur in het zweet lopen.

Geen rustige inlooptraining voor de spelers van Lokeren. De eerste oefensessie van het seizoen is er meteen eentje die kan tellen. Peter Maes schreeuwt regelmatig zijn stem schor en wijst zijn pionnen op hun fouten.

“De spelers weten meteen waar ze aan toe zijn”, zegt Maes aan de redactie van Voetbalkrant.com. “De start is belangrijk. Ik wil geen slap gehannes op het veld. Bij mij moet het vooruit gaan.”

Wat zijn de ambities voor het nieuwe seizoen?

“Ik wil een goed elftal kneden waarin samenhorigheid en strijd zit. Het team moet een blok vormen. Alle neuzen moeten in dezelfde richting staan. De resultaten komen dan wel. Ik kan me hier ook vinden in een nieuw project en opnieuw iets opbouwen. In KV Mechelen staat er al iets. Ik heb er een mooie periode gehad, maar dat is nu verleden tijd.”

Lokeren kiest opnieuw Belgisch. Was dat een voorwaarde om hier te tekenen?

“Het was geen voorwaarde, maar het is wel noodzakelijk om hier een nieuw elan te lanceren en opnieuw eigenheid te creëren.”

 

Het team telt wel veel centrale middenvelders. Kan dat niet voor ontevredenheid in de groep zorgen?

“De positie centraal op het middenveld is een hele belangrijke voor het team. En het is belangrijk om alle posities goed te bezetten. Wat moet er nog bij? Ik zou er nog graag twee centrale verdedigers, een linkermiddenvelder, een diepe spits of eentje met scorend vermogen en een rechtsback bij hebben. Voor die laatste positie is David Wijns (Heist) nog altijd een optie.”

De eerste wedstrijd is er eentje die meteen mag tellen: op verplaatsing naar KV Mechelen.

“(lacht)Dat stond in de sterren geschreven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties