Kljestan: “Onyewu zei dat dit de beste club in België is”

Kljestan: “Onyewu zei dat dit de beste club in België is”
Foto: © SC

Sacha Kljestan zat er zelfverzekerd bij op zijn eerste persconferentie voor Anderlecht. Typisch Amerikaans eigenlijk. De 25-jarige middenvelder blaakt van het vertrouwen en wil uitspreken wat Van Holsbeeck niet durfde: “Ik ben een box-to-box-speler”.

Polyvalent wordt hij genoemd en dat lijkt hem zeker niet te storen. “Ik kan eigenlijk overal op het middenveld uit de voeten”, aldus Kljestan. “Het kan mij eigenlijk niet schelen waar de coach me zet, als ik maar speel. Mijn grootste troeven zijn mijn loopvermogen en mijn infiltraties. Ja, ik ben een box-to-box-speler.”

Zijn eerste kennismaking met Europa blijkt alvast mee te vallen. “Toen ik mijn contract kwam tekenen en ook vandaag heb ik alvast een goede eerste indruk gekregen van de club. Het gaat er hier professioneel aan toe, maar toch voel je dat dit een familiale club is.”

Een aanpassingsperiode zal onvermijdelijk zijn. De manier van spelen in Amerika en hier liggen toch nog wat uit elkaar. “Mijn indruk is dat het Europese voetbal technisch iets beter is en tactisch veel beter. Ik heb even met Oguchi Onyewu gepraat. Hij vertelde me dat België een goede competitie is en dat Anderlecht hier het beste team is. En dat moet toch moeilijk geweest zijn voor een Standard-man.”

De spelers heeft hij ook al een eerste keer ontmoet. “Ik heb iedereen na de training de hand gaan schudden”, knikt hij. “Boussoufa, daar had ik al van gehoord, dat is een ster. En ook de naam Lukaku is tot in Amerika doorgedrongen. Daarstraks heb ik ook even met de kapitein (Olivier Deschacht, nvdr.) gepraat.”

Ondertussen zit Amerika in Zuid-Afrika, maar Kljestan niet. “Dat is de beslissing van de coach”, zegt de man die Zinedine Zidane als grote idool heeft. “Ik speelde al voor de VS en scoorde zelfs drie keer tegen Zweden, maar alles gebeurt voor een reden. Ik ben gewoon blij dat ik nu hier ben.”

Tot slot heeft hij het nog even over de Champions League waar hij als kind al van droomde. “Ik kijk er naar uit om tegen die grote ploegen te spelen. En ik ben er zeker van dat Anderlecht ook daar goede resultaten kan neerzetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties