Bijzonder zwak Engeland blijft steken op gelijkspel

Bram Coenen
| 10 reacties

Engeland is na een blamerende prestatie tegen Algerije blijven steken op een 0-0 gelijkspel. De selectie van bondscoach Capello moet in de slotmatch nog vol aan de bak om zich te kwalificeren voor de achtste finales.

Het was lange tijd de vraag die op ieders lippen lag: wisselde bondscoach Fabio Capello de flaterende doelman Robert Green? En jawel, David James verving hem in doel. De bijna 40-jarige doelman wist vooraf dat hij met argusogen bekeken zou worden door de Engelse pers. Jamie Carragher voor Ledley King en Gareth Barry voor James Milner waren de andere wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Ook bij Algerije werd er van keeper gewisseld. Raid M'Bolhi kwam Faouzi Chaouchi vervangen, die flaterde tegen Slovenië.

De eerste helft viel eigenlijk in één woord samen te vatten: slaapverwekkend. De enige echte kans van de eerste helft kwam op naam van Frank Lampard. De middenvelder stuitte echter op een uitstekende reflex van keeper M'Bolhi. Algerije had zelfs lange tijd het betere van het spel in die eerste helft, zonder echte kansen te creeëren echter. Gerust werd er dus met een logische 0-0 stand op het bord.

Zelfde spelbeeld bij het begin van de tweede helft. Het regende foute passes en als er al eens dreiging kwam, was het van Algerije. Een vrije trap van Anthar Yahia vloog echter naast het doel van James. Capello probeerde de bakens te verzetten met de inbreng van Shaun Wright-Phillips en Jermain Defoe. Het mocht echter allemaal niet baten. Engeland slaagde er in die tweede helft niet meer in om ook maar één uitgespeelde kans bij mekaar te voetballen. En ook Algerije kwam niet meer tot kansen in een geweldig slechte match.

Zo blijft Engeland op 2 punten steken na 2 matchen en moet het in de slotmatch nog vol aan de bak om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Het zal dan alleszins veel beter moeten dan vandaag.