Ma-Kalambay: "Hoop dat ik ook van België uitnodiging krijg"

Ma-Kalambay: "Hoop dat ik ook van België uitnodiging krijg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Ma-Kalambay wou zijn contract bij Hibernians niet verlengen en is nu dus op zoek naar een nieuwe club. Daar neemt hij echter zijn tijd voor, net als voor de keuze tussen de Belgische of Congoleese nationale ploeg.

Ma-Kalambay heeft nog geen nieuwe club. "Er zijn opties", aldus Ma-Kalambay in Het Nieuwsblad. "Mijn broer is ermee bezig. Er meldde zich onder andere een grote ploeg uit de Spaanse top drie. Ik was er zelf ook door verrast. En er is interesse vanuit Frankrijk en Engeland. Maar ik wil mijn tijd nemen. Ik weet bijvoorbeeld dat ook Chelsea mijn prestaties blijft volgen. Ik heb nog geregeld contact met hen. En wie weet: als Peter Cech er op een dag weggaat'

Ook de keuze voor welk land hij wil uitkomen, dringt zich op. "Ik ben er nog niet uit. Wie weet moet ik niet kiezen: als ik één uitnodiging krijg, wordt het me misschien gemakkelijk gemaakt. Komen er twee, dan zal ik de knoop moeten doorhakken. Maar misschien komt er ook geen enkele uitnodiging."

Ma-Kalambay hoopt dat hij van de Belgische bond een uitnodiging krijgt. "Ik heb me altijd correct opgesteld tegenover België. In Schotland vroeg iedereen me op straat waarom ik geen international van België was. Ik wist niet wat ik moest antwoorden. Ze zijn me van de bond nooit komen bekijken in Schotland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties