Aanwinsten Anderlecht: "Polyvalentie en mentaliteit"

Aanwinsten Anderlecht: "Polyvalentie en mentaliteit"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Pier Barrios en Pablo Chavarria werden dindsdagmorgen voorgesteld op Anderlecht. De twee werden bewierrookt door Herman Van Holsbeeck, maar vertrekken niet mee met de ploeg op stage.

Barrios en Chavarria moeten vandaag nog testen gaan afleggen in Leuven. Daarbij komt dat Chavarria wat sukkelt met een bronchitis. De twee zaten er wat onwennig bij, maar manager Van Holsbeeck was duidelijk over de kwaliteiten van het duo.

"Ariël Jacobs heeft graag spelers die op de beide posities uit de voeten kunnen en we hebben hem op zijn wenken bediend", benadrukt Van Holsbeeck. "Barrios is een verdediger die bij zijn club op de linksachter speelde, maar op alledrie de posities in de verdediging kan spelen. Hij is heel polyvalent. Dat is één van onze twee grote criteria bij onze zoektocht naar nieuwe spelers: polyvalentie en mentaliteit. Chavarria kan immers ook zowel centraal in de spits als op de flank uit de voeten."

De twee spelers komen van de Argentijnse tweedeklasser Belgrano Cordoba. Een kleinere club, waar ook Mattias Suarez vandaan komt. "De grote clubs in Argentinië weten blijkbaar nog niet dat het crisis is", zucht Van Holsbeeck. "Belgrano is zowat onze hofleverancier geworden. De club kan dan ook trots zijn op zijn jeugdopleiding. In alle nationale reeksen staan ze bovenaan met hun jeugd."

"Biglia, Frutos en Pareja kwamen van grotere clubs, maar dat is nu niet meer te betalen, daarom richten we onze pijlen op de kleinere clubs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties