Verdwijnen de Nederlandse Antillen?

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Verdwijnen de Nederlandse Antillen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland zijn de eerste en de tweede kamer ermee akkoord gegaan om de Nederlandse Antillen te ontbinden.

De Nederlandse Antillen beschikken over een eigen voetbalbond die aangesloten is bij de FIFA. De Antillen bestaan uit Curacao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Die laatste drie veranderen van statuut en worden voortaan beschouwd als overzeese gemeenten van het Nederlandse koninkrijk. Curacao en Sint Maarten worden autonome landen, maar wel onder de Nederlandse vlag.

In ruil scheldt Nederland een hoop schulden aan de Nederlandse Antillen kwijt. De nieuwe situatie zou moeten ingaan op 10 oktober 2010. De Nederlandse Antillen neemt al sinds 1958 als onafhankelijke natie deel aan de WK-voorronde. Het slaagde er wel nog nooit in zich te kwalificeren. Hun beste internationale prestatie is een bronzen plak op het CONCACAF-landenkampioenschap van 1969.

De kans bestaat dat door de aanpassingen de Nederlandse Antillen voortaan niet meer als onafhankelijk land kunnen deelnemen aan FIFA-activiteiten. Mogelijk kan er wel een regeling getroffen worden met de FIFA zoals Noord-Ierland, Wales, Schotland en Engeland ook als vier verschillende landen erkend worden onder de vlag van het Verenigd Koninkrijk.

Bij de Antillen zijn wel een aantal bekende internationals actief zoals Civard Sprockel van Vitesse, Leroy Fer van Feyenoord, Javier Martina van Ajax, Charlison Benschop van AZ en Robin Nelisse van Red Bull Salzburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties