Barcelona leent 155 miljoen om financiële problemen de baas te kunnen

Bram Coenen
| 29 reacties
Barcelona leent 155 miljoen om financiële problemen de baas te kunnen
Foto: © SC

Barcelona heeft in een poging de financiële problemen de baas te kunnen een lening van liefst 155 miljoen euro afgesloten.

Barcelona, dat al langer een zware schuldenlast torst, heeft met twee Spaanse grootbanken, La Caixa en Santander, en liefst acht andere financiële instellingen een lening afgesloten van 155 miljoen euro.

"We kwamen bij een ploeg met schulden en financiële problemen, maar we zijn bezig deze op te lossen", benadrukte de nieuwe voorzitter van de club, Sandro Rosell, tijdens een radio-interview. "De grote prioriteit is om bronnen en geld te vinden om de verplichtingen van de club op korte termijn te kunnen nakomen,"verduidelijkte hij. "De socios mogen gerust zijn. De club is niet failliet en we zullen deze week alle middelen hebben om de lonen van onze spelers, technici en werknemers te kunnen uitbetalen."

Opmerkelijk is wel dat Barcelona deze zomer liefst 40 miljoen euro neertelde voor topaankoop David Villa. Anderzijds verkocht het wel Yaya Touré voor 30 miljoen euro aan Manchester City. Met Thierry Henry verdween bovendien nog een andere dure speler van de loonlijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties