Rode Duivels opnieuw in top 50 van de wereld

Rode Duivels opnieuw in top 50 van de wereld
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn na het WK maar liefst 11 plaatsen gestegen op de FIFA World Ranking.

Spanje is de nieuwe leider op de FIFA-lijst. Zij nemen de eerste plaats over van Brazilië, dat nu derde staat. Nederland stijgt van vier naar twee. Duitsland klimt van zes naar vier.

Argentinië vervolledigt de top vijf. Uruguay maakt de grootste sprong. Zij staan nu zesde en komen van de zestiende plaats. Engeland staat zevende. Portugal maakte de grootste tuimeling van drie naar acht. Egypte en Chili vervolledigen de top tien.

De Rode Duivels stijgen van plaats 59 naar 48 op de ranglijst zonder te spelen. Onze EK-tegenstanders vinden we terug op de 28ste plaats (Turkije), 60ste (Oostenrijk), 106de (Azerbaidzjan) en 126ste (Kazachstan). Het was al van augustus 2008 geleden dat België zo hoog stond op de ranglijst, toen op de 46ste plaats. In maart 2003 stond ons land zelfs ooit 16de.

Nieuw-Zeeland is de grootste stijger op de hele lijst. Zij gaan van 78 naar 54 dankzij drie draws op het WK. Ook Botswana (van 116 naar 93) en Trinidad & Tobago (van 95 naar 76) maken grote stappen voorwaarts. Haïti verloor maar liefst 39 plaatsen van 91 naar 130.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties