Neutrale supporter klaagt schandalige ticketprijzen aan

Bram Coenen
| 92 reacties
Neutrale supporter klaagt schandalige ticketprijzen aan
Foto: © SC

Volgende lezersbrief kregen we toegestuurd van een verontwaardigde supporter die de uit de pan swingende ticketprijzen aanklaagt.

Een gezellig dagje KRC Genk – Trabzonspor met de zus, schoonbroer en m’n kleine neefje! Dat moest het toch worden…

Aangekomen aan de Cristal Arena, gingen we meteen op zoek naar de loketten om ons tussen het thuispubliek te zetten. De eerste loketten die we tegenkwamen waren die voor de staanplaatsen. Die liepen we voorbij, met een kind van twee jaar oud kan je moeilijk heel de match blijven staan nietwaar? Dan maar naar de volgende loketten, hopend dat we daar zitplaatsen konden verkrijgen. Noppes, loketten gesloten. Terug naar de vorige loketten dus, vragen of er nog zitplaatsen waren!  De vriendelijke mijnheer vertelt me dat er geen zitplaatsen worden aangeboden vandaag. De man zegt er ook bij dat, als ik een zitplaats wil, ik misschien eens bij de bezoekersingang moet horen! Zo gezegd, zo gedaan, die Turken hebben toch best een lekker sfeertje!

Aan de bezoekersingang aangekomen werd ons verteld dat de loketten om 16u open gingen. Geen probleem, slechts 20 minuutjes wachten… dachten we! Om 16u niemand te zien. De Turken en ikzelf beginnen al wat ongeduldig te worden. 16u15: nog steeds niets. 16u30: Eindelijk! De stewards hebben toch nog zin om in het miezerige weertje, waarin wij al een tijdje stonden, de poort open te doen!

Direct naar de loketten, een klein spurtje! “Drie volwassenen aub, en moet mijn neefje ook betalen?” De loketbediende knikt. “Da’s dan 70 euro” (3 x 20 euro voor de volwassenen, 1 x 10 voor de –16-jarigen). Ik antwoord daarop dat mijn neefje slechts twee jaar is. De loketbediende antwoordt op zijn beurt dat iedereen moet betalen! Oké dan maar, ik rij geen 100 km om uiteindelijk geen match te zien…! Ik haal mijn bankkaart boven. “Met de kaart betalen gaat hier niet. U kan misschien even aan de bank geld afhalen.” Ja hoor, want ik ken Genk als mijn broekzak??! Gelukkig had mijn zus (die iets later aankwam) wel cash geld bij!

Ondertussen was ik een praatje begonnen met iemand van de kanten van Genk. Het verhaal kwam ook ter sprake en zei me dat ik best naar de hoofdingang van het stadion kon gaan om die 10 euro van het ticket voor m’n neefje terug te vragen.

Aan de hoofdingang stap ik naar een steward. Die mij op een vriendelijke manier helpt en een verantwoordelijke van Genk tot mij brengt. Ik weet zijn naam niet. De man vraagt voor wie ik supporter. Ik antwoord daarop dat ik een neutrale supporter ben die gewoon eens een oefenmatch wou komen zien. Hij vertelt me dan weer dat ik niet in de bezoekerstribune mag zitten, deze is voorzien voor de Turkse supporters. In m’n hoofd vraag ik me af of er met deze OEFENmatch een combi-regeling was. Ik vertel de man dat ik deels verplicht ben van daar te gaan zitten, omdat ze me aan de Genk-loketten geen zitplaatsen wilden verkopen en vertel daar ook bij dat 10 euro voor een tweejarige belachelijk veel geld is (alsook 20 euro voor een volwassene voor een oefenmatch).

Het geld van het ticket “kan” hij me niet terugbetalen. De match gaat bijna beginnen, het gesprek loopt zonder oplossing tot zijn einde. Ik probeer het dan nog maar eens aan de loketten van de bezoekers. Een leugentje om bestewil? Ik vertel dat ze aan de hoofdingang gezegd hebben dat ik mocht proberen het geld terug te vragen. De loketbediende twijfelt. “Ik wil je het ticket best terugbetalen, maar ik weet niet of de stewards je neefje dan gaan binnenlaten.” Geld terug, dan maar proberen binnen te geraken. Het lukt nog ook, zonder problemen!

Uiteindelijk hebben we toch nog van de match kunnen genieten. Ik dank dan ook de Turkse supporters voor hun fantastische sfeer en het Turkse Trabzonspor voor hun overwinning tegen KRC Genk. Maar ik blijf me wel afvragen waar dit naartoe gaat. Als zelfs een 2-jarige peuter 10 euro inkom moet betalen voor een oefenmatch, wat gaat er dan met de andere prijzen gebeuren? Was dit “Football for fans”?

Sportieve groeten en een welgemeende “Shame on you” aan het bestuur van KRC Genk!

H uit Brasschaat

PS aan het bestuur van Genk. Misschien kunnen jullie dat geld eens gebruiken voor de ruiten van het bezoekersvak te laten wassen, want het is nodig!

Noot van de redactie: Racing Genk werd gevraagd om een reactie. De Limburgse club liet weten contact te zullen opnemen met de verontwaardigde supporter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties