Ploegvoorstelling: KV Mechelen gaat opnieuw voor rustig seizoen

Bram Coenen
| 54 reacties
Ploegvoorstelling: KV Mechelen gaat opnieuw voor rustig seizoen
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Bij KV Mechelen staat Marc Brys voor de moeilijke taak om de uiterst succesvolle Peter Maes op te volgen als hoofdcoach. Brys was de voorbije jaren redelijk succesvol in Nederland, afwachten of hij dat succes kan bestendigen bij Malinwa.

KERN

KV Mechelen wijzigde niet echt veel aan zijn selectie die de voorbije jaren rustig meedraaide in de middenmoot en voor uitschieters kon zorgen in de Beker van België. Het verloor wel Jonas Ivens aan Groningen, maar vond met de Bosnische international Boris Pandza op het eerste zicht een waardige vervanger. Verder verlieten onder meer Koen Persoons en Giuseppe Rossini de club.

De versterkingen zijn naar het beleid van de club niet meteen de grote namen, maar eerder jonge spelers met het doel hen beter te maken. Zo komt Jonathan Wilmet over van seizoensrevelatie Sint-Truiden. Van Wilmet wordt verwacht dat hij voor wat meer diepgang zorgt op de flank. Met Chergui, De Witte en Vidarsson werden nog 3 talenten gestrikt.

Bij Malinwa vond de belangrijkste wijziging plaats in de trainersstaf. Zo staat Marc Brys voor de moeilijke taak om de zeer succesvolle Peter Maes op te volgen. Brys krijgt als assistent Urbain Spaenhoven naast zich, die Rupel Boom naar tweede klasse loodste. Brys deed het de afgelopen jaren uitstekend in Nederland en hoopt dat succes verder te zetten bij KV Mechelen.

In: Boris Pandza (Hajduk Split), Bjarni Vidarsson (Roeselare), Marc Brys (Den Bosch), Zinhou Chergui (KVSK United), Jonathan Wilmet (STVV), Seth De Witte (Lierse)

Uit: Tidiane Kourouma (Rupel Boom, uitgeleend), Cor Gillis (Tubeke), Kenneth Van Goethem (OHL), Koen Persoons (Lokeren), Jeroen Mellemans (Oosterzonen), Jonas Ivens (Groningen), Giuseppe Rossini (Kortrijk), Raoul Ngadrira (Rupel Boom, uitgeleend)

VERWACHTING: middenmoot

Afwachten hoe de spelersgroep zich aanpast na de coachwissel. Marc Brys is een totaal ander type coach dan Peter Maes, maar de Antwerpenaar oogste wel al veel lof voor zijn trainingen. KV Mechelen zat de voorbije seizoenen al een beetje tegen zijn limiet aan te voetballen en lijkt vooral voorin manschappen te kort te komen. Zo is Aloys Nong de enige echte spits in de kern. Malinwa moet in staat zijn een rustig seizoen te draaien in de middenmoot, maar komt vermoedelijk tekort om mee te doen voor play-off 1.

BLIKVANGER: Boris Pandza

Na het vertrek van kapitein Jonas Ivens was de club op zoek naar een vervanger van formaat. Die vond het in de Bosniër Boris Pandza. Van de international wordt veel verwacht. De afgelopen seizoenen was hij actief bij de Kroatische topclub Hajduk Split en ook in de voorbereidingsmatchen liet hij al zien van grote waarde te kunnen zijn. KV Mechelen lijkt zich defensief alvast geen al te grote zorgen te moeten maken.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 8ste

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties