Ploegvoorstelling: Twijfels overheersen op Stayen

Onbekend Onbekend
| 12 reacties
Ploegvoorstelling: Twijfels overheersen op Stayen
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV eindigde vorig seizoen op een vijfde plaats en wist als promovendus zelfs Play-off 1 af te dwingen, hierdoor steeg het zelfs één plaats in de stand en werd het uiteindelijk vierde. Kan Guido Brepoels dat kunstje herhalen?

DE KERN

Het grootste verlies bij STVV is ongetwijfeld het vertrek van doelman Simon Mignolet naar het Engelse Sunderland.  Mark Volders, die na het faillissement van Moeskroen zonder club zat, wacht een zware last om te dragen. Volders is wel de meest spraakmakende transfer die STVV de voorbije transferperiode heeft kunnen realiseren. Het is nu al duidelijk dat de 33-jarige doelman een echte leidersrol zal waarnemen op het veld. De andere nieuwkomer Sven Van der Jeugt is zijn stand-in. De intussen al 25-jarige Tom Muyters pakte zijn biezen richting Zulte-Waregem en wacht nog steeds op zijn kans in de Jupiler Pro League.

In de verdediging is Mario Cantaluppi weggevallen. Hierdoor mist de ploeg duidelijk de rust en het nodige voetballend vermogen om van achteruit op te bouwen. Ludovic Buysens mag het tegendeel bewijzen dit seizoen. Vincent Euvrard doorzwom al vele watertjes en zal ook nu weer van grote waarde zijn voor dit STVV. Op rechts is Marc Wagemakers niet uit de ploeg te krijgen. Op de linksachterpositie is er met het aantrekken van Yannick Rymenants wel een extra troef bijgekomen, maar het is nog afwachten of hij ook effectief zijn kans zal krijgen. Denis Odoi lijkt het manusje van alles te worden. Hij kan zowel op links als rechts worden uitgespeeld. Brepoels geeft echter de voorkeur om hem op links te posteren.

Op het middenveld wijzigt er niets aan het ervaren centrale duo Wim Mennes en Peter Delorge. Voorlopig is het voor STVV nog behelpen op de linkse flank met Grégory Christ. Ook een vervanger voor Jonathan Wilmet, die naar KV Mechelen verhuisde, is er nog niet. Andrea Mutombo en Carlo Evertz komen hier ook voor in aanmerking, maar zij zullen nog tekort komen.  Het aantrekken van de polyvalente Stijn Wuytens zou wel eens een must kunnen zijn voor een goed geheel te vormen op het middenveld.

Door het wegvallen van Cephas Chimedza (zonder club en herstellende van knieproblemen) kan STVV nog wel eens in problemen komen. De verbinding op het middenveld is hierdoor verdwenen. De spoeling in de aanval is dun gezaaid. Mutombo en Christ lijken niet meer als stand-ins te zullen worden vooraan. Hervé Onana en Ibrahim Sidibé wachten alleszins een zware taak.

IN: Grégory Christ (Charleroi SC), Mark Volders (zonder club), Yannick Rymenants (PSV, Ned), Andrea Mbuyi Mutombo (Standard), Sven Van der Jeugt (Lierse), Pape Abdou Camara (Standard), Laurent Henkinet (KSK Tongeren-Hedera Millen), Carlo Evertz (AS Eupen).

UIT:  Kurt Weuts (Oud-Heverlee Leuven), Pieter Thijs (Lommel United), Simon Mignolet (Sunderland, Eng), Mario Cantaluppi (SC Buochs, Zwi), Tom Muyters (SV Zulte Waregem), Jeroen Appeltans (KVK Tienen), Sébastien Siani (Anderlecht), Issame Charai (contract ontbonden), Luca Bruno (Dessel Sport), Cephas Chimedza (?), Daan Vaesen (?).
 

VERWACHTING: lage middenmoot

Guido Brepoels gaat zijn derde seizoen in bij STVV. Het zal ook zijn meest moeilijke seizoen worden bij de Kanaries. Nadat hij STVV opnieuw in de Jupiler Pro League bracht, leefde de club sindsdien op een wolk.  STVV oogstte vorig seizoen veel lof in de media, maar dit seizoen zal het moeten bevestigen. Lukt dit niet, dan kan Guido Brepoels misschien wel de eerste trainer zijn die het hazenpad moet kiezen. Hij lijkt dit te beseffen en spreekt in de media al van een overgangsjaar.

We hopen echter voor de sympathieke Bilzenaar dat hij van zijn huidige spelersgroep een hecht blok kan maken, dat speelt uit een goede organisatie. Versterking is nog aangewezen voor dit STVV om op z’n minst weg te blijven uit de onderste regionen van het klassement.

DE BLIKVANGER: Mark Volders

Mark Volders mag gezien worden als de blikvanger van STVV deze zomerperiode. Hij wacht zonder twijfel een aartsmoeilijke taak om Simon Mignolet te doen vergeten in Sint-Truiden. De vechtlust en de passie die de 33-jarige doelman nog dagelijks kan opbrengen, mag gezien worden als een voorbeeld voor vele voetballers.  Kortom een type speler die Guido Brepoels warm in zijn hart draagt.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE:  14de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties