Analyse Geen balvastheid en te weinig diepgang bij G. Beerschot

Steurbaut Kersten
| 38 reacties
Geen balvastheid en te weinig diepgang bij G. Beerschot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot heeft nog veel huiswerk als het zich wil plaatsen voor play-offs 1. Dat beseffen ook de spelers. Faris Haroun en Bart Goor maken de analyse.

Vooral aanvallend staat Germinal Beerschot zwak. Door de blessures van Sherjill MacDonald en Henri Munyaneza en het uitblijven van aanvallende versterking, was De Boeck op Genk genoodzaakt om Daniel Cruz in de spits uit te spelen. Dat resulteerde amper in kansen.

Evenwicht

“Voor de top zes moeten we meer kansen creëren”, stelt doelpuntenmaker Haroun het pijnpunt duidelijk. “Dat moet het bestuur toch ook zien. Er zit kwaliteit in de kern, maar we hebben evenwicht nodig als we op ons sterkst willen spelen.”

“Maar je ziet toch al de stempel van de trainer in de ploeg. We hebben lang met het mes tussen de tanden gespeeld en dat is een groot verschil met vorig seizoen. Nu moeten we nog langer de bal bijhouden.”

De balvastheid is een tweede heikel punt, beseft ook ploegmaat Goor. “We moeten gewoon durven voetballen. De kwaliteit is aanwezig, nu is het een kwestie van lef en durf. Het tegendoelpunt in Genk kwam er ook na iets te slordig balverlies.”

Diepgang

“We grijpen ook veel te snel terug naar de lange bal, maar in het centrum staan alle groten en dan ben je de bal terug kwijt. We moeten meer over de grond en in de diepte voetballen. Dat zijn we op Genk vergeten.” De broertjes Monteyne concentreerden zich in de Cristal Arena misschien iets te veel op hun verdedigende taken.

Germinal Beerschot keerde zonder punten terug naar huis, maar er waren ook positieve punten. “Er was na rust veel druk van Racing Genk”, beseft Goor. “Maar eigenlijk hebben ze geen open kansen gecreëerd. We hebben lang kunnen weerstaan, alleen werd de druk na de rode kaart iets te groot.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties