Parket wil 31 verdachten in zaak-Ye voor rechtbank

Anthony Van der Planken
| 23 reacties
Parket wil 31 verdachten in zaak-Ye voor rechtbank
Foto: © SC

De omkoopzaak rond gokchinees Zheyun Ye lijkt dan toch nog een serieus staartje te krijgen. Het parket wil 31 verdachten, waaronder Paul Put en Cliff Mardulier, voor de rechtbank dagen.

Na jarenlang werk rondde het federaal parket het onderzoek naar omkoping en fraude in het Belgische voetbal af. Het parket wil nu 31 personen én één bedrijf voor de correctionele rechtbank brengen.

De opvallendste namen zijn die van toenmalig Lierse-trainer Paul Put en doelman Cliff Mardulier. Daarnaast worden nog acht andere Lierse-spelers vervolgd.

De betrokkenen zouden per getrukeerde match een bedrag tussen de 5.000 en 40.000 euro hebben gekregen.

Ook een speler van FC Brussels en van Sint-Truiden zaten in het complot. Zij zouden geholpen hebben om de wedstrijden AA Gent - FC Brussels (20 september 2005) en Sint-Truiden - La Louvière (29 oktober 2005) te vervalsen.

Het parket verdenkt de betrokkenen van private omkoping, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en afpersing. De Brusselse raadkamer zal de zaak vanaf 30 november behandelen. Zij moet beslissen of de betrokkenen effectief voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties