KV Turnhout: schijnt de zon weer bij de Binken?

Onbekend Onbekend
| 12 reacties
KV Turnhout: schijnt de zon weer bij de Binken?
Foto: © SC

KV Turnhout staat voor zijn tweede seizoen in de EXQI League. Vorig seizoen eindigde het op een 16de plaats, maar met de vernieuwde vriendschap tussen KV Turnhout en Wadi Degla hopen de Binken uiteraard op een tikkeltje meer.

Vorig seizoen

KV Turnhout behaalde vorig seizoen 41 punten en daarmee eindigde het op een 16de plaats. De Binken bleven nipt SK Ronse voor. Toevallig ook de affiche van de laatste speeldag. Turnhout won en verzekerde zich zo van nog een jaartje extra in de EXQI League.

De Kempenaren kenden een matige start met slechts zes punten uit de eerste acht wedstrijden. René Deasayere verliet het zinkende schip richting Thailand, maar ook Luc Beyens kon de koers niet meer wijzigen. De Kempense club bivakkeerde de rest van het seizoen in de onderste regionen van het klassement. Een uitschieter van de Kempense club was toch vooral de 2-1-zege tegen kampioen (en op dat moment grote rivaal) Lierse SK.

Dat KV Turnhout uiteindelijk niet degradeerde heeft het te danken aan een sterk seizoenseinde. De Binken wonnen maar liefst vier van hun laatste vijf wedstrijden.

Transfers

Door de promotie van SK Lierse werd er tussen KV Turnhout en Wadi Degla een nieuw huwelijk afgesloten. De Pallieters stuurden maar liefst vijf nieuwe werkkrachten naar de ploeg van Luc Beyens. Hun namen: Nathan Goris, Thomas Wils, Youssef Fawaz, Hamada Lamloun en Senne De Swert.

In aanvallend opzicht trokken de Binken Sébastien Didier aan van Dessel Sport. Ook Ousmane Traore werd aangetrokken, maar die liet na één week zijn contract alweer ontbinden. De club zoekt dan ook nog steeds naar een extra aanvaller.

Nicholas Tamsin vertrok naar Zulte-Waregem en werd vervangen door Maxime Renson (AFC Tubize). Ook een aantal andere basisspelers zochten andere oorden op, maar werden min of meer waardig vervangen.

De Binken trokken voorts nog middenvelder Sven Delanoy (FC Dordrecht) en verdediger Sami Buyktopac (Trabzonspor) aan. Ook verdediger Domien Lens (Racing Mechelen) mag zich een Bink noemen. Het grootste verlies is Jan Boekx, de rechtsachter en publiekslieveling verliet na zeven jaar trouwe dienst het Stadsparkstadion.

Verwachtingen

Het tweede seizoen is altijd het moeilijkste zegt men. Maar met de lading Lierse-spelers hoopt men in de Kempen duidelijk op een beter seizoen als het voorgaande. De ploeg heeft overigens zijn prijsschutter Hennie Noyen (vorig seizoen goed voor 16 doelpunten) kunnen behouden, waardoor de ploeg van Luc Beyens zeker de ambitie mag hebben om eens een seizoen zonder degradatiezorgen te spelen.

Een plaats bovenaan de rechterkolom moet zeker kunnen voor de Binken. Dat het lied 'Laat de zon in je hart' van Willy Sommers vele malen mag weerklinken in het Stadsparkstadion.

Prognose 14de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties