De Sart: "Bijna perfecte wedstrijd gespeeld"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
De Sart: "Bijna perfecte wedstrijd gespeeld"
Foto: © SC

In tegenstelling tot de Rode Duivels kon Jong België gisteren wel winnen. In een kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar in Denemarken zette het Frankrijk opzij. “Een fantastisch resultaat”, vindt beloftencoach Jean-François de Sart.

Jong België won met 0-1 in het Noord-Franse Vannes dankzij een doelpunt van Lokerenspits Benjamin Mokulu, die de geblesseerde Jelle Vossen kwam vervangen.  

“Iedereen vond het een verdiende zege”, zegt de Sart aan de VRT.  “Al na twee minuten hadden we een grote kans via Mununga. In totaal hadden we voor rust zeker drie, vier grote kansen.”

“We hebben een sterke prestatie geleverd met een goede organisatie en een vlotte balcirculatie. Frankrijk heeft ons onder druk gezet, maar iedereen is koel gebleven en heeft zijn taak vervuld. Het was bijna de perfecte wedstrijd. Alderweireld en Carcela brachten extra ervaring, maar het is een zege van de hele ploeg.”

Dankzij de overwinning maakt Jong België nog kans op EK-deelname en de Olympische Spelen in Londen. “We blijven op koers”, aldus de Sart. “Er is nog een wedstrijd in Slovenië. We zullen wel zien wat de resultaten zijn van de andere ploegen.”

De tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee beslissen in een barragewedstrijd wie er samen met organiserend land Denemarken mag deelnemen aan het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties