FC Brussels: Dringend herpakken

Dirk Pieters
| 2 reacties
FC Brussels: Dringend herpakken

FC Brussels heeft dit seizoen heel wat hogere verwachtingen. De 14de plaats van afgelopen seizoen wil men zo snel mogelijk vergeten.

VORIG SEIZOEN

FC Brussels wil het afgelopen seizoen zo snel mogelijk vergeten. De club eindigde op een rampzalige 14de plaats met amper 42 punten. Het verloor maar liefst 16 wedstrijden in de competitie. Ondanks de sterke start ging het steeds van kwaad naar erger tot grote ergernis van voorzitter Johan Vermeersch.

TRANSFERS

FC Brussels haalde alvast een ervaren doelman in huis met Jurgen Sierens. De goalie komt over van reeksgenoot KSV Roeselare. Sierens begon zijn carrière bij Lokeren, maar trok later naar KV Oostende en speelde sinds 2003 voor Roeselare. Met zijn 33 jaar is hij meteen de oudste speler in de kern. Ook Jonas Vandermarliere zette zijn handtekening bij de tweedeklasser.  De middenvelder speelde bij de jeugd van Anderlecht, maar trok nadien naar Zulte Waregem. Via uiteindelijk Hamme en Temse komt Vandermarliere bij FC Brussels terecht. Op de linkerflank versterkte de club zich met Brahim Boujouh.  Nog een opvallende transfer is die van Kevin De Broyer. De 27-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen topschutter in de EXQI-league met 21 doelpunten. Zo scoorde hij zelfs vijf doelpunten tegen Wetteren. Ook middenvelder Michael Van Geele werd transfervrij overgenomen van Waasland.

Ferhat Kaya werd ook aangetrokken, maar het huwelijk tussen Ferhat en FC Brussels duurde niet lang. Zo wordt het contract tussen FC Brussels en Ferhat Kaya in onderling overleg ontbonden. De 24-jarige doelman wou de concurrentie met nieuwkomer Jurgen Sierens niet aangaan en koos ervoor om de club te verlaten. Ondertussen ondertekende de speler al een contract bij reeksgenoot Antwerp. De opmerkelijkste vertrekker is Flavien Le Postollec. De middenvelder verlaat na heel wat jaren FC Brussels. Olivier Werner verlaat ook de club. De 25-jarige doelman tekende bij Eupen een contract tot medio 2012.

VERWACHTINGEN

De club zal het hoogstwaarschijnlijk veel beter (moeten) doen dan afgelopen seizoen. Met de komst van De Broyer, Sierens en Vandermarliere is er alvast heel wat ervaring en kwaliteit bijgekomen. Met Chris Van Puyvelde haalde het ook een trainer met heel wat ervaring. Zo was hij onder andere aan het werk bij Eendracht Aalst, Lokeren, Club Brugge, Olympiakos, AA Gent en SC Heerenveen.

PROGNOSE: 6de plaats 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties