Dender EH: Redding is het belangrijkste

Dirk Pieters
| 11 reacties
Dender EH: Redding is het belangrijkste
Foto: © SC

Dender zal hoogstwaarschijnlijk een zwaar seizoen kennen in de tweede klasse. Zowel sportief als financieel zal het een hele strijd worden.

Vorig seizoen:

FC Dender kende een seizoen vol ups and downs. Na een meer dan behoorlijk start ging het al evensnel weer bergaf. Het werd zelfs zo erg dat Patrick Asselman mocht vertrekken. Onder de nieuwe coach, Vital Borkelmans, kwam er weer heel wat meer animo. Met drie zware verplaatsingen en een thuiswedstrijd begon Borkelmans met een onverwachte 12 op 12. Toch werd het nadien weer kommer en kwel en ging niet enkel het sportieve, maar ook het financiële fors achteruit. Uiteindelijk kwam Dender niet verder dan een 13de plaats. Een zware ontgoocheling.

Transfers:

Heel wat onduidelijkheid bij FC Dender. De tweedeklasser heeft heel wat financiële problemen en kreeg nog maar net de toelating om opnieuw transfers te mogen doen. De club zag door al de problemen een hele hoop spelers vertrekken. Ervin Zukanovic (foto) trok naar eersteklasser Eupen en sterkhouder Kristof Imschoot ging zijn geluk zoeken in Cyprus. Heel wat spelers maakten ook de overstrap naar een reeksgenoot. Bart Van Zundert trok naar Antwerp, Rudy Saintini en Alexandre Lauriente naar Oostende en ook Dries de Boodt koos met Rupel Boom voor aan andere tweedeklasser. Van Charles Banga, Ibrahim Somé, Deen Cissé en Paco Sanchez is er ondertussen ook geen spoor meer.

Toch trok de club al heel wat spelers aan voor het transferverbod. De club ging winkelen in de Belgische eerste en tweede klasse en ging vooral op zoek naar een mengeling van jonge spelers en ervaring. Zo haalde het Osman Serbest bij reeksgenoot Waasland-Beveren). De centrale verdediger liet in de voorbereiding al zien een belangrijke rol te zullen spelen in het elftal.  Uit eerste klasse komt er versterking van Roy Meeus (Club Brugge), Bram De Ly (Kortrijk), Daen Vaessen (Stvv), Niels Peers (Zulte Waregem) en Olivier Claessens van Cercle Brugge. Wouter Artz verliet het Nederlandse Volendam om aan het werk te gaan bij Dender.  

Verwachtingen:

FC Dender heeft het momenteel niet gemakkelijk om in leven te blijven, maar toch hoopt de club om een deftig seizoen te kunnen spelen. Het is duidelijk dat de club beslist heeft om de kaart van de jeugd te trekken, maar of dat voldoende is om een mooi seizoen te spelen valt af te wachten.

Prognose: 12de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties