Internacional wint de Copa Libertadores

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Internacional wint de Copa Libertadores
Foto: © SC

Internacional Porto Alegre heeft voor de tweede keer in zijn bestaan de Copa Libertadores gewonnen. De Braziliaanse club haalde het over twee duels van het Mexicaanse Chivas Guadalajara.

Internacional verdedigde in eigen stadion een 1-2-overwinning dat het een week eerder boekte in Mexico. Gisteren werden de Mexicanen van Chivas Guadalajara nog eens met 3-2 over de knie gelegd.

Chivas begon nochtans goed aan de wedstrijd gisteren. Marco Fabian bracht zijn club vlak voor de rust op een 0-1-voorsprong. Rafael Sobis maakte op het uur gelijk. Leandro Damiao en Giuliano beslisten dan snel de wedstrijd en de 3-2 van Patricio Araujo kwam te laat om het nog spannend te maken. Chivas stond toen ook nog maar met tien spelers op het veld na een rode kaart voor Omer Arellano.

Internacional behaalde eerder in 2006 ook al eens de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. In december zal de Braziliaanse club met onder meer Inter Milaan in de Verenigde Arabische Emiraten strijden om de wereldtitel voor clubteams. Internacional pakte vier jaar geleden die prijs al door toen FC Barcelona te kloppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties