Toppers en Floppers: speeldag 1

Toppers en Floppers: speeldag 1
Foto: © SC

Niet enkel in de eerste klasse gaat Voetbalkrant.com op zoek naar de toppers en de floppers van de week. Ook in de tweede klasse gaan we op zoek naar de meest opvallende spelers.

TOPPERS

Jerry Poorters: Rupel Boom heeft het uitstekend gedaan op de eerste speeldag in de tweede klasse. De nieuwkomer won met 2-0 van een zwak Tienen. Aanvoerder Jerry Poorters kroonde zich tot de held van de avond door beide doelpunten te maken. Een mooie kopbal en een vrije trap mooi in de winkelhaak. Een prima debuut voor Poorters en de Steenbakkers.

Peter Mollez: De doelman van Dender zorgde bijna alleen voor de puntendeling tegen OH Leuven. De goalie pakte bijna werkelijk alles. Hij moest zich uiteindelijk na 82 minuten toch gewonnen geven op een poging Hayen. Een goed resultaat van Dender op de eerste wedstrijd met dank aan Mollez .

Zola Matumona: Bergen won woensdagavond met 2-1 van Brussels. De thuisploeg kon rekenen op een sterke Matumona. De aanvallende middenvelder nekte zijn ex-ploeg FC Brussels door het tweede doelpunt te maken. Een sterke partij van Zola, die eerder al eens zwaar in de clinch lag met voorzitter Johan Vermeersch van FC Brussels.

FLOPPERS

Walter Baseggio: De middenvelder van Tubeke heeft nog heel wat werk alvorens helemaal in orde te zijn. Voetballen kan Baseggio nog steeds en dat liet hij zien met enkele knappe passen, maar fysiek was het een drama voor de middenvelder. Een tweede gele kaart, na een zware fout op Di Gregorio, zorgde meteen voor een domper op zijn debuutwedstrijd.    

Jeroen Ketting: KVSK United is met een nederlaag aan de competitie begonnen. Op uitzondering van het laatste kwartier speelden de bezoekers een zeer zwakke wedstrijd. Toch zat er op het einde nog een puntendeling in, maar aanvaller Jeroen Ketting liet de kans van op de stip liggen. Meteen duur puntenverlies voor één van de favorieten.

Aantal doelpunten: De eerste speeldag in de tweede klasse was zeker geen geweldige openingsspeeldag. Amper 18 doelpunten, maar wel heel wat spanning. Zo won er maar één club met twee doelpunten verschil. Enkel Rupel Boom won met 2-0. Alle andere wedstrijden eindigden op een gelijkspel of een overwinning met één doelpunt verschil. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties