Van Holsbeeck: "Bij de owngoal hield ik mijn hart vast"

Fabian Morren
| 21 reacties
Van Holsbeeck: "Bij de owngoal hield ik mijn hart vast"
Foto: © SC

Anderlecht behaalde een goeie uitgangspositie tegen Partizan Belgrado. Als paars-wit echter nog uitgeschakeld wordt, is de owngoal van Jan Lecjaks er eentje van 15 miljoen euro.

"Het was een domme owngoal", weet Herman Van Holsbeeck. "Voor zo'n jonge speler is het een ramp als je dat tegenkomt in je eerste Europese match. Eventjes hield ik mijn hart vast. Als Lecjaks na die owngoal immers in elkaar stort, riskeer je nog met 3-1 te verliezen. Gelukkig hebben zijn ploegmaats hem opgepept en haalde hij direct weer een degelijk niveau."

"Ik ben na de match in de kleedkamer geweest en heb hem een schouderklopje gegeven", zegt de manager van Anderlecht in de kranten. "Het heeft geen zin om hem met een slecht gevoel te laten zitten. Bovendien had hij eigenlijk wel een goeie match gespeeld. Anderlecht kiest voor jonge spelers, maar dan moet je de jeugdige fouten accepteren. Alleen mogen ze ons niet de kwalificatie kosten.'"

"De buit is nog niet binnen, maar vooraf hadden we getekend voor 2-2", zo zegt Van Holsbeeck. "De technische staf wist perfect hoe Partizan zou spelen. Klasse ook hoe Jan Polak de andere drie jonge Tsjechen op sleeptouw heeft genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties