| 13 reacties
Aalst, Coxyde en Oudenaarde starten sterk

Aalst, Coxyde, Hamme en Oudenaarde gaven op speeldag 1 in 3de A meteen hun visitekaartje af. Brakel verraste vriend en vijand met fris voetbal. Het jonge Waregem en degradatiekandidaat Wielsbeke hielden eerder wat verrassend ook de punten thuis.

Brakel vrank en vrij

Olsa Brakel behaalde in een aangenaam kijkstuk tegen FCN Sint-Niklaas zijn eerste punt ooit in derde klasse. De Brakelaars kwamen wel 2 keer op achterstand na tegendoelpunten van De Oliveira en Melkert. Via 2 doelpunten van Delie kwam het telkens terug. Olsa doelman De Moor blesseerde zich halverwege de eerste helft. Zijn vervanger De Prez, deed het echter meer dan voortreffelijk. Iets verderop moest Oudenaarde het opnemen tegen Hoogstraten. In een fel betwiste en aantrekkelijke wedstrijd, had de thuisploeg het in het eerste halfuur bijzonder lastig met een snel en vinnig Hoogstraten. Na een knappe aanval scoorde Fockaert voor de bezoekers. Beide ploegen misten nog een rits kansen voor de rust. Trainer Leleu stuurde bij aan de rust en Oudenaarde zette het in een sterke tweede helft op overtuigende manier recht. Uitblinker Guelsifi stuurde Sandy Martens in het straatje en die werd in de strafschopzone foutief afgestopt. De Jonckheere scoorde vanop de stip. Opnieuw Guelsifi stuurde Martens diep en de ouderdomsdeken scoorde beheerst. Blondeel nam even later alle twijfels weg. Ronse verloor al na negen minuten Langlet met rood, Temse maakte het zaakje koelbloedig af met twee goals in een sterk vierde kwartier. Van den Bossche en Kubilskis waren de killers van Ronse.

Coxyde toont meteen zijn ambitie

KM Torhout was geen partij in de derby aan de kust bij Coxyde. De thuisploeg die ambitie uitstraalt, haalde het vlot met 4-0. Nico Vandendriessche scoorde in de eerste helft. Na de rust liep KVVC vlot uit via Papa Sene, Karel Ternier en Nick De Groote. Vooral de 19-jarige Papa Sene wordt beschouwd als een groot aankomend talent. Nieuwkomer Bornem startte zijn seizoen met een valse noot. Het verloor toch vrij verrassend bij Wielsbeke, dat wordt aanzien als de voornaamste degradatiekandidaat. Donjet Shkodra bezorgde zijn ploeg een gevleid punt. Bornem botste op een beresterke doelman Balcaen, die ook nog werd bijgestaan door paal en lat. Twee andere West-Vlaamse ploegen moesten het opnemen tegen ploegen uit de Kempen. Een jong Racing Waregem haalde het toch ietwat verrassend van Dessel. Dempsey Vervaecke en Nicolas Gezelle scoorden voor rust voor de thuisploeg. Tussendoor scoorde Vosters met een prachtgoal de gelijkmaker. Izegem verloor het duel van de nieuwkomers bij Geel-Meerhout met het kleinste verschil.In een vrij evenwichtige match schonk Van Aerschot op het uur de drie punten aan de thuisploeg.

Vroege Carnaval in Aalst

Cappellen, dat zich vorig seizoen na een indrukwekkende remonte nog kon redden, kreeg in zijn openingsmatch het bezoek van het ambitieuze Vigor Hamme. In een evenwichtige wedstrijd mistte Cappellen zijn kansen. Een uitgekookt Hamme was efficiënter in de afwerking. Op het kwartier scoorde De Meyer 0-1 en een kwartier voor affluiten nam ex-Wielsbekespeler Lebsir alle twijfels weg.
SK Deinze was in zijn openingsmatch geen partij voor een sterk en gedreven Eendracht Aalst. Halverwege de eerste helft had het al een comfortabele bonus van 3 doelpunten opgebouwd. De Castro en 2 maal Depoitre zorgden voor Aalsters vuurwerk. Frederic Declerck milderde in de tweede helft met een heerlijk gekrulde vrije trap in de kruising. Aalst ging echter door en Depoitre vervolledigde zijn hattrick. In de slotfase zorgde Cousin voor de kers op de taart.

Er werden 27 doelpunten gemaakt, dat is een perfect gemiddelde van 3 per match. In die 9 wedstrijden won enkel Hamme zijn uitwedstrijd. 7 maal mocht de thuisploeg feestend het terrein verlaten. Er werd 2 maal rood getrokken. Pellegriti (Dessel), na een schwalbe en Langlet (Ronse) met een noodremovertreding, waren de boosdoeners