Blunderende Van Impe: "Beeld blijft door hoofd spoken"

Fabian Morren
| 19 reacties
Blunderende Van Impe: "Beeld blijft door hoofd spoken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als Mbark Boussoufa kon Olivier Van Impe gisteren door de grond zakken. Met een blunder van jewelste stak de Boomse doelman Antwerp een handje toe op weg naar een zes op zes. “Dat doelpunt blijft door mijn hoofd spoken.”

Het moet gezegd. Veel doelmannen zouden na zo’n blunder liever langs een achterpoortje verdwijnen. Niet zo bij Olivier Van Impe.

Geen verklaring

De 26-jarige doelman van Rupel Boom kwam zonder morren terug van de spelersbus en nam alle tijd om de pijnlijke vragen te beantwoorden, ook al baalde hij als een stekker. “Dat was tijdens de match al zo en dat zal er niet op verbeteren”, onderstreept Van Impe. 

Of het toch even mogelijk is om de fase te beschrijven? “Ik zie de bal vertrekken en zet een aantal stappen naar voren, omdat er zeker niemand nog tussen mij en de bal zou zitten”, begint de doelman.

“Ik wil hem wegboksen, maar moet omschakelen om de bal te klemmen en hij glipt door mijn armen. Plots lag hij daar achter mij. Ik heb er geen verklaring voor.” Kerem Zevne was er als de kippen bij om het cadeau in ontvangst te nemen.

“Echt klote”, zucht Van Impe. “Het is nooit een goed moment om zoiets mee te maken, maar als je 3-0 voorstaat, dan is de ploeg daar geen slachtoffer van. De ploegmaats hebben me tijdens de rust gesteund, maar het beeld spookte de tweede helft nog door mijn hoofd. Hoe is dat nu toch mogelijk, dacht ik de hele tijd. Dat ik voor de rest een goede wedstrijd speel, daar koop je niets mee.”

Gelijkspel

Toch was er bij Van Impe nog plaats voor optimisme. “We hebben opnieuw een knappe wedstrijd gespeeld en getoond dat Boom een plaats in tweede klasse heeft. Een gelijkspel had zeker een billijke uitslag geweest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties