Eden Hazard komt naar Ottenstadion

Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Eden Hazard komt naar Ottenstadion
Foto: © SC

AA Gent is bij de loting van de Europa League ingedeeld in groep C met Sporting Lissabon, Lille en Levski Sofia.

Bij Lille speelt onze landgenoot en supertalent Eden Hazard. De clash tussen Lille en Gent is er ook ééntje tussen Noord-Frankrijk en Oost-Vlaanderen. Vooral in het Gentse zijn de Franse invloeden uit het verleden niet veraf. Lille plaatste zich voor de poulefase door in de play-offs Vaslui uit Roemenië opzij te zetten. Na 0-0 in Vaslui werd het gisteren 2-0 in Frankrijk.

Sporting Lissabon eindigde vorig seizoen pas als vierde in Portugal na Benfica, Braga en Porto. De club was ei zo na uitgeschakeld voor de groepsfase. Het verloor in de play-offs de heenmatch tegen Brondby met 0-2 op eigen veld. Maar gisteren zette groen-wit dit met een knappe 0-3 zege nog recht. In 2005 speelde Sporting de finale van de UEFA Cup in eigen stadion tegen CSKA Moskou, maar het verloor. De bekendste naam bij de Portugezen is aanvaller Liedson da Silva.

Levski Sofia is de minder bekende tegenstrever van AA Gent in de groepsfase. In 2006, 2007 en 2009 werd Levski nog landskampioen van Bulgarije. Het geraakte in de poules door AIK Stockholm uit Zweden met 2-1 te verslaan op eigen veld na een 0-0 gelijkspel in Stockholm. U zal geen spelers kennen van Levski bij naam. Doelman Georgi Petkov werd wel al 18 keer geselecteerd voor het nationale elftal.

Het zal voor de Buffalo's sowieso moeilijk worden om de volgende ronde te bereiken met teams als Lille en Sporting in de groep. Maar in Gent zulen ze zeker niet ontevreden zijn met de loting. In voetbal kan alles en met Levski werd een tegenstrever geloot waar Gent punten moet tegen kunnen pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties