Zenit klopt Lokomotiv en blijft op kop

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zenit klopt Lokomotiv en blijft op kop
Foto: © SC

Zenit Sint-Petersburg lijkt goed op weg om opnieuw kampioen te worden van Rusland. De club van Nicolas Lombaerts klopte Lokomotiv Moskou met 0-3 en blijft zo soeverein leider.

Zowel Lokomotiv Moskou als Zenit begonnen met een kater aan de topper van de negentiende speeldag van de Russische competitie. Lokomotiv Moskou werd uit de Europa League gewipt door het kleine Lausanne Sports, Zenit miste de Champions League na een nederlaag op het veld van Auxerre. De club uit Sint-Petersburg werd uiteindelijk in de Europa League ingedeeld bij Anderlecht.

Zenit, dat zonder de geblesseerde Nicolas Lombaerts startte, leek die kater het best te hebben verteerd. Na nauwelijks een kwartier opende Danny de score. Lokomotiv kon daar niets tegenover stellen en moest nog voor het uur met tien verder. Torbinski slikte immers zijn tweede gele kaart.

Zenit drukte door en scoorde in het laatste halfuur nog twee keer. Eerst via Bukharov, daarna via Shirokov. De Russische topclub verstevigt daarmee zijn koppossitie in de Russische competitie. Zenit behoudt drie punten voorsprong op Rubin Kazan, dat bovendien drie wedstrijden meer gespeeld heeft.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties