FIFA-baas wil professionele scheidsrechters

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FIFA-baas wil professionele scheidsrechters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter (foto), de baas van de wereldvoetbalbond FIFA, wil dat er in 2014 op het WK in Brazilië enkel nog professionele scheidsrechters wedstrijden fluiten. "Professioneel voetbal heeft professionele refs nodig", aldus de Zwitser.

In de komende maanden gaat Sepp Blatter dit idee aankaarten binnen de FIFA. Vast staat dat er wel nog heel wat werk te doen is om in 2014 het ambitieuze plan te realiseren. Op het afgelopen WK in Zuid-Afrika waren maar twee van de 30 refs professioneel. Voorts wil Blatter ook er verjongd wordt bij de scheidsrechters.

Blatter wijst hiermee na de twee meestbesproken fases op het afgelopen WK. Bij de partij tussen Engeland en Duitsland waar een 'doelpunt' van Frank Lampard ten onrechte niet werd gegeven toen de bal wel degelijk de lijn was gepasseerd en bij de buitenspelgoal van Carlos Tévez voor Argentinië tegen Mexico waren de scheidsrechters de veertig gepasseerd. Bovendien was de beste ref van het toernooi, de Oezbeek Ravshan Irmatov, nog maar 32 jaar oud. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties