Opvallend: Franse teamdokter verdedigt Anelka maar valt Nasri af

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Opvallend: Franse teamdokter verdedigt Anelka maar valt Nasri af
Foto: © SC

Het WK davert nog altijd na in Frankrijk. Voormalig teamdokter Paclet wijst met de vinger naar Nasri, speler bij Arsenal.

Paclet brengt binnenkort een boek op de markt over zijn periode bij de Franse nationale ploeg. Hij vertelt daarin enkele leuke passages.

"Toen Domenech in Londen naar Anelka ging kijken, waarschuwde hij de coach al. Het had geen zin om hem mee te nemen naar Zuid-Afrika, als hij Anelka op een plek zou zetten waar hij niet wilde staan", aldus Paclet in zijn boek.

"Anelka was niet het probleem voor Frankrijk. Je moet begrijpen dat hij geliefd en populair was in de selectie, zelfs al is hij wat introvert."

De kritiek op Samir Nasri van Arsenal is snoeihard: "Dat is een jongen met een dozijn interlands, die neerkijkt op spelers met honderd caps. Niet te geloven. Zijn gedrag werkt op de zenuwen van bijna iedereen en hij heeft de gave om jongens als Thierry Henry, William Gallas en Patrice Evra behoorlijk te irriteren."

"Maar met name de relatie tussen Nasri en Franck Ribéry was erg gespannen. Dat dateerde nog uit hun gezamenlijke tijd in Marseille. Het waren meer kinderen in een zandbak dan professionals en collega’s. Ribéry zorgde voor een lachstemming als hij bijvoorbeeld zout in mijn koffie gooide. Deed hij dat bij Nasri, dan waardeerde die dat allerminst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties