KVV.Zelzate wint met ruime cijfers van Drongen.

Hendrik De Vriesere

De eerste wedstrijd voor KVV.Zelzate werd met ruime winstcijfers gewonnen van Drongen, maar er kwamen wel drie schrafschoppen aan te pas. Wel iets overdreven maar de drie punten zijn binnen.

KVV - Drongen 4 - 0

De volle vijf minuten waren niet eens bereikt en KVV mocht reeds juichen toen Ennio Bogaert een strafschop onhoudbaar tegen de netten prikte. Op voorzet van Kristof Janssens probeerde Niek Van Sprundel binnen te koppen maar werd door Lennert Frederick  te opvallend uit evenwicht gebracht De de ref aarzelde geen ogenblik om naar de stip te wijzen.Hakim Boucheta werd aan de arm weggetrokken net voor hij de zestien wou induiken. De daarop volgende vrijschop werd door Niek net naast de paal geplaatst(10’).
Drongen probeerde beter in de wedstrijd te komen en dat leverde enkele halve kansen op via Tom De Wulf en Carl De Clercq.
De voortdurend op de loer liggende Darryl Radwidjan was duidelijk een stuk vlugger dan Wim Vermeersch die dan maar aan de noodrem trok, dit terug in de fatale zone. De strafschop werd dit maal door Kristof Janssens(32’) voorbij Kurt Van De Velde geplaatst, 2-0.
Op  een schot van Niek, bokste de keeper de bal in de voeten van Darryl, deze zag aan de andere kant Stephen Cox(40’) opduiken, kon  deze bereiken, die in één tijd een loeier  afleverde. Kurt redde op sublieme wijze.
Net voor rust opnieuw een hard schot van Niek. De keeper  kon in eerste instantie nog redden. ongelukkig voor hem viel de bal voor de voeten van  Darryl, nu zelf in schietpositie staande, aarzelde geen ogenblik  en de 3-0 was een feit.

De tweede helft, had KVV de wedstrijd onder controle, hield de bal goed in eigen rangen. De enige open kans voor Drongen  was voor Jo Mestdagh(51’), aangespeeld door Lorenzo  Hellemonds. Het schot van Jo belandde op de doelpaal. Nogmaals werd Darryl onderuit gehaald, ditmaal buiten het strafschopgebied maar met een lichte kwetsuur tot gevolg. Oliver Van Der Maat kwam ter vervanging.
Hakim  en Niek werden respectievelijk vervangen door Kevin Mortier en Derrit Longueville.

Een derde strafschop, werd door Stephen Cox(87’) omgezet  enkele minuten voor het einde van de wedstrijd met een 4-0 stand tot gevolg, die ook de eindstand werd.
Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-De Neve Tom-Hebberecht Joachim-Hebberecht  Jorgen-De Guchteneire Lucas-Bogaert Ennio-Janssens Kristof-Cox Stephen-Boucheta Hakim(65’ Mortier Kevin)-Van Sprundel Niek((83’ Longueville Derrit)-Radwidjan Darryl(58’ Van Der Maat Oliver)

Gekwetstenboeg:
Christophe Ost – barst in voetbeentje. Voor een tiental dagen in het gips

Mathieu Ost – Hamstring-blessure.  Mag de trainingen voluit hervatten
Niko De Letter – Bloedstorting onder de knie
Studies:
Noam Dierickx

Tom De Neve, vooraf onzeker, kon na de opwarming en ultieme test, de wedstrijd starten.