Toppers en floppers: Speeldag 5

Dirk Pieters
| 3 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 5
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Volgende week hebben de ploegen in de eerste klasse een weekje rust, maar afgelopen speeldag speelden heel wat spelers zich opnieuw in de kijker. Zowel positief als negatief. Een nieuw overzichtje van de toppers en de floppers.

TOPPERS

Jelle Vossen: De aanvaller van Racing Genk zit in de vorm van zijn leven. De goalgetter prikte opnieuw twee ballen tegen de netten. De spits zit ondertussen al aan zeven doelpunten op vijf wedstrijden. Bovendien blijft de Limburgse club de enige club met het maximum van de punten. KV Mechelen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel en moet zo Genk alleen laten gaan.

Roland Vargas: Club Brugge deed het niet goed in de competitie en zag dan ook nog Akpala en Kouemaha uitvallen voor de wedstrijd tegen Westerlo. Met een moeilijke uitwedstrijd naar 'Het Kuipje' leek de competitiestart helemaal dramatisch te gaan worden, maar Vargas liet het spitsenprobleen even ophouden. Vargas scoorde twee doelpunten en zorgde zo voor de tweede driepunter van het seizoen. Kan Vargas ook de volgende weken voor doelpunten zorgen bij blauw-zwart?

Stef Wils: AA Gent won op het nippertje van Germinal Beerschot. Zlatan Ljubijankic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de 90ste minuut. Toch was het vooral Stef Wils die een groot aandeel had in de zege van de Buffalo’s. Achteraan was Wils één van de sterkhouders, maar ook in aanvallend opzicht probeerde de verdediger zich te tonen.  

Floppers

Supporters/bestuur Standard: De relatie tussen het bestuur en de supporters van Standard bereikte afgelopen weekend een enorm dieptepunt. De supporters van Standard pikken de huidige gang van zaken niet meer, maar het bestuur geeft niet toe. De fans lieten duidelijk hun ongenoegen blijken door spandoeken op te hangen en zelfs amper sfeer te brengen in het openingskwartier, maar daar lag men bij het bestuur van Standard niet wakker van. Zij zijn nog steeds niet te spreken over de reacties van de supporters.

Elrio van Heerden/Daniel Chavez: Westerlo ging op eigen veld onderuit tegen Club Brugge; 1-2. Maar bij Westerlo hoopte men toch stiekem op meer. Vooral de ex-spelers van Club Brugge hadden zich maar al te graag getoond, maar dat liep helemaal anders uit. Zowel Van Heerden als Chavez probeerden zich in de kijker te spelen, maar beide heren lieten een zeer zwakke indruk tegen blauw-zwart. Een gemiste kans om het ongelijk van het bestuur van Club Brugge te bewijzen.

Jan Polak: De middenvelder van Anderlecht liet zich afgelopen weekend van zijn slechtste kant zien. Polak ging fors door op Zulte Waregem-speler Habib Habibou.  De Tsjech die vorig jaar zelf een knieblessure opliep in de vuile wedstrijd tegen Standard kreeg slechts geel. De middenvelder van Anderlecht zou ondertussen toch al beter moeten weten na na de beenbreuk van Marcin Wasilewski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties