Degraen: "Vanden Borre kan pas na Nieuwjaar spelen"

Steurbaut Kersten
| 65 reacties
Degraen: "Vanden Borre kan pas na Nieuwjaar spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk zal ten vroegste in januari een beroep kunnen doen op Anthony Vanden Borre. De Limburgers bereikten een akkoord met de speler, maar het Italiaanse Genoa stak in extremis nog stokken in de wielen.

Anthony Vanden Borre heeft dinsdag voor het transferverhaal van de dag gezorgd. De 22-jarige rechtsachter liet eerst nog het Israëlische Hapoel Tel-Aviv in shock achter en stond dan op het punt om een transfer naar Racing Genk af te ronden. Het werd uiteindelijk niets.

“Om een internationale transfer af te ronden, heb je het akkoord van de vorige club nodig”, zegt technisch directeur Dirk Degraen in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Genoa was echter niet bereid om dat te geven. We vermoeden dat de club nog andere afspraken had omtrent Vanden Borre.”

De transfer van de voormalige speler van Anderlecht is echter niet van de baan. “We zijn zo goed als rond met de speler. In januari kan hij een contract tekenen voor 1,5 jaar met optie voor een bijkomend seizoen. Ik ga ervan uit dat we de komende dagen alles kunnen afsluiten.”

Vanden Borre kan dus ten vroegste na Nieuwjaar in het truitje van Racing Genk voetballen. “Er zijn al gesprekken geweest om hem bij ons te laten trainen. De bal ligt nu in het kamp van Genoa om de overgang af te handelen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties