Hofmans: "We hebben er alles aan gedaan"

Hofmans: "We hebben er alles aan gedaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot is de grote verliezer van de laatste transferdag. De Antwerpse club zag target Mbaye Leye voor Standard kiezen en slaagde er niet in om een andere speler te overtuigen naar het Kiel te komen.

Twee punten en één doelpunt uit vijf wedstrijden. De balans oogt zeer mager voor Germinal Beerschot. En toch toverde de club op de sluitingsdag van de Europese transfermarkt geen traditioneel wit konijn uit de hoge hoed.

Veertien dagen

Het had nochtans gekund. Mbaye Leye lag lang in het vizier, maar stelde zijn gps uiteindelijk in richting Luik. “We waren al veertien dagen bezig met dat dossier”, zegt technisch directeur Gunther Hofmans in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Dat is langer dan voorzien, maar om een transfer af te ronden moet je rekening houden met vier partijen: de manager, de club, de speler en jezelf. Dat is niet evident. De speler heeft uiteindelijk gekozen voor Standard. Geen probleem.”

Ook Dieter Van Tornhout kwam niet, maar de voormalige speler van Club Brugge was eigenlijk nooit een optie. “Hij is ons aangeboden geweest, maar we hebben hem meteen afgewezen. We hebben zelfs niet met de manager samengezeten. Hij heeft ons alleen telefonisch gecontacteerd.”

Teleurstelling

Zo blijft trainer Glen De Boeck achter zonder de extra versterkingen die hij nog vroeg. “Hij is teleurgesteld, maar ook wij zijn dat. Wij hebben hier hard aan gewerkt, we zijn er alleen jammer genoeg niet in geslaagd om de dossiers te concretiseren. We blijven de spelers volgen. Op Leye na zijn ze in januari nog allemaal beschikbaar.”

“Uiteindelijk hebben we in vergelijking met vorig jaar onze kern versterkt met drie spelers: Kagelmacher, Nyoni en Custovic. Zonder hen stonden we vorig jaar op een bepaald moment derde. De kwaliteit is dus zeker aanwezig. Scorend vermogen? Custovic is hier nog maar twee weken, die moet je nog tijd geven. We hebben ook nog Janczyk, Dosunmu en Bavon. En dan is ook MacDonald binnenkort terug op post. Ik maak me geen zorgen, de doelpunten komen wel.”

Misnoegde fans

Zorgen maken. Dat is net wat het publiek van Germinal Beerschot wel doet. “Iedereen heeft het recht om zijn eigen visie te verkondigen”, stelt Hofmans. “Maar we kunnen in eer en weten zeggen dat we er alles aan gedaan hebben. En ik ben er zeker van dat we nog mooie dingen kunnen laten zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties