Van Dooren: "Ik ben nog niet afgeschreven"

Steurbaut Kersten
| 23 reacties
Van Dooren: "Ik ben nog niet afgeschreven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De cirkel is rond voor Kurt Van Dooren. Na twaalf seizoenen keert de centrale verdediger terug naar de plaats waar het voor hem allemaal begon, de Stadionstraat in Lier. “Ik wil bewijzen dat Kurt Van Dooren nog niet is afgeschreven.”

Het is allemaal heel snel gegaan voor Van Dooren. Maandag wist de32-jarige Antwerpenaar nog niet waar hij de rest van het seizoen zou spelen, een dag later kwam Lierse op de proppen en om 23 uur zette Van Dooren op het Lisp zijn krabbel onder een contract voor één seizoen.

“Dit voelt aan als thuiskomen”, zegt de verdediger in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het is al van mijn jeugd geleden dat ik hier nog tegen een bal trapte, maar ik ben vandaag al veel bekende gezichten tegengekomen.” Van Dooren ruilde in 1998 Lierse voor derdeklasser Hoogstraten VV. Via Berchem Sport belandde hij uiteindelijk op het Kiel.

Bij Germinal Beerschot, de club waar hij zeven jaar de paars-witte kleuren verdedigde, werd hij begin dit seizoen door Glen De Boeck naar de B-kern verwezen. “Iedere voetballer maakt wel eens zo’n periode mee, maar ik heb het niet gemakkelijk gehad. Het is als voetballer belangrijk hoe je met die periode omgaat. Ik wil bij Lierse bewijzen dat ik er sterker zal uitkomen.”

“Maar die laatste maanden overschaduwen al die mooie jaren bij Germinal Beerschot niet. Ik kwam zeven jaar geleden uit derde klasse en werd meteen aanvaard door de andere spelers, de supporters en het bestuur. De bekerwinst, de Europese wedstrijden tegen Marseille en Bakoe. Het waren allemaal schitterende momenten. Ik zal met plezier terugkomen naar het Kiel.”

Nu gaat de focus naar Lierse. En dat is nodig. De promovendus nam een dramatische start bij zijn terugkeer op het hoogste niveau. “Die 0 op 15 schrikt mij zeker niet af. Lierse gelooft in mij en ik wil dat vertrouwen niet beschamen.

“Ik wil ook bewijzen dat Kurt Van Dooren nog niet is afgeschreven. Dat gevoel heb ik al lang, maar ik kreeg de kans niet om dat te bewijzen. Ik ben heel gretig en scherp en wil de club helpen zijn doelstellingen waar te maken”.

“We mogen nu ook niet meer achteruit kijken”, gaat Van Dooren verder. “Over twee weken spelen we tegen Charleroi. Er rest ons voldoende tijd om de vernieuwde kern terug op elkaar af te stemmen. De voorbije dagen is de concurrentie gestegen. Dat kan de spelersgroep alleen maar ten goede komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties