Vercauteren: "Ik kan nu beter relativeren"

Anthony Van der Planken
| 23 reacties
Vercauteren: "Ik kan nu beter relativeren"
Foto: © SC

Racing Genk maakte onder Frank Vercauteren een perfecte competitiestart. De Limburgers prijken na vijf speeldagen met het maximum van de punten op kop van het klassement. Niet alleen Genk, maar ook Vercauteren zelf lijkt opengebloeid.

Vroeger liep Vercauteren vaak nors rond na een nederlaag. Dat lijkt vandaag niet meer het geval. "Dat heeft twee redenen", legt de coach uit in HLN. "Omdat ik mij goed voel in Genk, en ten tweede omdat ik sommige zaken beter kan relativeren. Ik verlies nog altijd niet graag en ik heb niet graag dat zaken niet functioneren. Maar dan zeg ik tegen mezelf: 'Morgen is een andere dag'."

Vercauteren lijkt op wel meer punten veranderd. "Ik praat veel meer met mijn spelers dan vroeger. Ik heb geleerd dat spelers nood hebben aan communicatie. Die communicatie is één van mijn eigen grootste werkpunten. Als Hassan in mijn eerste jaren bij mij was gekomen en twee dagen congé had gevraagd, had ik gezegd: geen denken aan. Klopt er nu iemand aan mijn deur, dan vraag ik: 'Waarom moet jij twee dagen congé hebben?' En als ze een geldige reden hebben, ben ik bereid daarop in te gaan."

Vercauteren heeft wel nog steeds de reputatie een controlefreak te zijn. "
Als ik iemand vraag om zijn job te doen, ga ik hem controleren. Weet je wie nog zo'n controlefreak is? André Villas-Boas, de coach van Porto en ex-assistent van Mourinho. Dat heb ik gezien op zijn gesloten training, bij de heenmatch in Genk. Ik zat weggedoken in de loges. Maar hij liet elke verdieping van ons stadion controleren door zijn mensen. Hij voelde dat er iemand zat, maar ze hebben me toch niet gevonden. (grijns). En ik heb het hem achteraf ook niet gezegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties