Odoi: "Ooit al elleboog van Lukaku in mijn gezicht"

Odoi: "Ooit al elleboog van Lukaku in mijn gezicht"
Foto: © SC

Sint-Truiden moet vanavond in eigen stadion Anderlecht proberen punten afhandig te maken. Daar zal heel wat zweet voor vergoten dienen te worden en daarvoor wordt ook gerekend op Dennis Odoi, in een vorig leven nog speler bij paarswit.

Odoi zal Lukaku moeten afhouden als centrale verdediger. "Ik weet wat er op me afkomt", zegt Odoi in HBvL. "Geen watje. Ik heb er eens ooit één duel mee uitgevochten. Ik kreeg meteen zijn elleboog in mijn gezicht. Kwam hard aan."

Hoe de Turken Lukaku aanpakten weet hij niet, maar hij heeft zelf al iets bekokstoofd. "Ik heb de match niet gevolgd op tv. Hoeft niet. Ik heb mijn plannetje klaar. Ik denk dat ik weet hoe ik hem kan afstoppen. Volop in duel gaan, heeft geen zin. Hij is beresterk. Het zal op een andere manier moeten gebeuren."

Door de blessure van Ludovic Buysens moet Odoi centraal aan de bak. "Ik doe dat zeker niet met tegenzin. Centraal komen mijn leiderscapaciteiten beter tot uiting. Maar ik mis iets. Ik kan me aanvallend te weinig uitleven. Na negentig minuten ben ik niet echt moe. Als back is dat wel even anders."

"Ploegen die op zoek zijn naar een centrale verdediger, verkiezen een kleerkast. Dat ben ik niet. Als ik puur aan mijn eigen carrière denk, is de rechtsbackplaats interessanter. Maar goed, voetbal is een ploegsport."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties