Van Holsbeeck: "Dit zal deugd doen voor het vertrouwen van Romelu"

Van Holsbeeck: "Dit zal deugd doen voor het vertrouwen van Romelu"
Foto: © SC

Iedereen had natuurlijk de mond vol van de twee goals van Romelu Lukaku. De 17-jarige spits werd echter streng afgeschermd voor de pers. Herman Van Holsbeeck gaf dan zelf maar commentaar.

"Het was vandaag niet altijd mooi, maar wel efficiënt", aldus de paarswitte manager. "Het belangrijkste is dat Romelu twee keer scoorde en dat is goed voor zijn vertrouwen. Dat zag je ook direct aan zijn lichaamstaal. De laatste weken kwam er te veel druk van de media op hem. Iedereen verwachtte te veel van hem."

"Maar ik denk dat hij tegen Duitsland - en in mindere mate Turkije - laten zien heeft dat hij het internationale niveau aankan. Vandaag won hij kopduels, legde hij ballen af en heeft hij gescoord. En dan mag hij zich na zo'n goal wel eens laten gaan, want je moet onthouden dat hij 17 is hé. Als hij 30 zou zijn, zou ik hem daarover misschien aanspreken."

Het debuut van Kabasele werd ook gesmaakt door Van Holsbeeck. "De politiek van Anderlecht is om ze te brengen. Zoals je ziet laten we Kljestan vandaag thuis om plaats te maken voor Kabasele. Als we nu nog aanvallers hadden bijgekocht, was er voor jongens als Badibanga en Kabasele geen plaats geweest. En dat zou toch zonde zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties