Racing Genk wil vooral "een gezonde koers varen"

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
Racing Genk wil vooral "een gezonde koers varen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk-trainer Frank Vercauteren kreeg niet de versterking die hij wou. Algemeen directeur Dirk Degraen verdedigt het beleid van de competitieleider.

De Limburgers verlengden wel vijf contracten van jonge spelers: Vossen, Courtois, Durwael, Ogunjimi en De Bruyne.

“Dat toont aan welke richting de club uit wil”, zegt Degraen in HNB. “In de huidige economische situatie is het niet evident om dure spelers binnen te halen.”

“Ik was dinsdag bij Uefa in Genève en heb daar grote ogen opengetrokken van de gezamenlijke schuldenberg van de Europese clubs. Dat is werkelijk hallucinant. Daarom snap ik heel goed dat het bestuur van Genk een financieel gezonde koers wil varen.”

Toch is de windstilte van Racing Genk opvallend. “Ik begrijp de trainer”, zegt Degraen. “Daarom gaan we er alles aan doen om de kern nog te versterken met vrije spelers. Dat het op het vlak van inkomende transfers misliep, ligt voor een stuk aan het mislukken van de samenwerking met Liverpool.”

Met Toth, Verhulst, Huysegems en Yeboah leende Genk vier spelers uit. “Jelle Vossen heeft duidelijk gemaakt, dat het positief kan uitvallen. 'Hij werkte zich in amper een maand op tot Rode Duivel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties